Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr E-mail: pkdi1@otenet.gr

 

 

Αφιέρωμα στον ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Θανάση Μαρκόπουλο

 


  

Αφιέρωμα στον ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Θανάση Μαρκόπουλο διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημήτρης Χατζής (Παλαιά Σφαγεία).

Ο Θανάσης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1951 στα Κρανίδια Κοζάνης. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από τον Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον του εστιάζει στην ποίηση και στην λογοτεχνική κριτική. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί ποιήματα και κριτικά κείμενά του, γύρω από τη μεταπολεμική περίοδο, σε εφημερίδες και λογοτεχνικής φύσεως περιοδικά.

Στην εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών ενώ θα μιλήσει ο Δημήτρης Κόκορης, Επίκουρος καθηγητής του Αριστοτέλειου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Παντελής Τσαλουχίδης, Φιλόλογος – Κριτικός λογοτεχνίας και ο Θανάσης Μαρκόπουλος.

 

   αριθμός επισκεπτών
       --