Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

 

Η Ένωση Ηπειρωτών  Ν. Σμύρνης – Π. Φαλήρου «ΤΙΤΑΝΗ» προσκάλεσε στο ετήσιο αντάμωμα & στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Μουσικό μεζεδοπωλείο «Γεύσεις και Πενιές» (πρώην Πόντος).  Αχιλλέως 122, Παλαιό Φάληρο.


 

H Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου έκοψε την ''Πίτα των Ηπειρωτών'' και γλέντησε Ηπειρώτικα, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα, όπου η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης- Παλαιού Φαλήρου ''Τιτάνη'' είχε προγραμματίσει να κόψει την  ''Πίτα των Ηπειρωτών'' από τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά και να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη Πίτα  και να γλεντήσουν ηπειρώτικα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια το άξιο Δ.Σ. της Ένωσης, την  Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την  εξαίρετη, αποτελεσματική και ουσιαστική και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της Ένωσης Ηπειρωτών  Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου Κλαίρη Δεληγιάννη, και τα μέλη του Δ.Σ., που στην πλειοψηφία είναι γυναίκες (στο 7μελές Δ.Σ. οι 4 είναι γυναίκες),  όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν (χορευτικά, μουσικό, θεατρικό) γιατί χαίρουν της εκτίμησης των  Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο  και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις,  που είτε διοργανώνει η 'Ένωση, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.


 καλωσόρισμα της Προέδρου
Κλαίρης Δεληγιάννη

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου Κλαίρης Δεληγιάννη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους των Δήμων Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και τους δημοτικούς συμβούλους που τους συνόδευαν για την παρουσία τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση  τους στον Σύλλογο,  και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης,  αλλά και της συμμετοχής της, στις  πετυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η εποχή μας, εποχή οικονομικής κρίσης, έχει σε πολλή δύσκολη κατάσταση τα οικονομικά της Ένωσης, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από  πολιτιστικές επιχορηγήσεις, αλλά το Δ.Σ. δεν φείδεται κόπων και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, που υπήρχε βοήθεια κρατική και ιδιωτική. Πέραν τούτου, τώρα, είπε η Πρόεδρος, έχουμε αναπτύξει και μιά σειρά δράσεων κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τις Δημαρχιακές αρχές και των δύο Δήμων Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των δράσεων μας, που χαίρουν της εκτίμησης των κατοίκων και των δύο  περιοχών.

Κατόπιν, η Πρόεδρος, κατά τα πατροπαράδοτα έκοψε την Πίτα, την οποία  κατασκεύασε και προσέφερε μία γυναίκα μέλος του Συλλόγου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση,  και οι δύο Αντιδήμαρχοι Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, αναφέρθηκαν περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτοί την εισπράττουν και δήλωσαν ότι, ως Δημοτική Αρχή, θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών των Δήμων των και θα συνδράμουν με κάθε πρόσφορό μέσο.


  Κώστας Κωνής

Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  Κώστας Κωνής, στη συνέχεια πήρε το λόγο και  αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους.

Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00΄η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών.

Κατόπιν χαιρετισμό απήθυνε ο Ταμίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος της 'Ένωσης Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερόμενων,  το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ Βίκυ Αράπη- Καραγιάννη, η Πρόεδρος της 'Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι''  Λίλιαν  Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφοτήτας, Δεσποτικού Ιωαννίνων και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Κακαϊδής, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΠΣΕ Λάμπρος Δρόσος, ο μεγάλος Ηπειρώτης και Ηπειρολάτρης Ναπολέων Ροντογιάννης,  εκπρόσωποι  πολιτιστικών και άλλων φορέων των πόλεων Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και  εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων κατοίκων των προαναφερόμενων περιοχών, που προέρχονται από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Κατόπιν ξεκίνησε το γλέντι, όπως παλιά, με έναρξη του χορού από τον Αντιπρόεδρο της ΠΣΕ Κώστα Κωνή, την Πρόεδρο της Ένωσης Κλαίρη Δεληγιάννη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ηπειρώτισσα Δημοτική Σύμβουλο Νέας Σμύρνης Νόρα Γαλανοπούλου και την Πρόεδρο της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Λίλιαν Παπαδοπούλου.

Το τσίπουρο και το κρασί από τη Ήπειρο έρρευσαν χωρίς περιορισμό και  συνετέλεσαν ώστε το γλέντι που ακολούθησε, συνοδεία  ηπειρώτικης κομπανίας να κρατήσει μέχρι αργά.

Και του χρόνου.

φωτογραφίες από την εκδήλωση

 


 


 

 

 
 
   
 
   αριθμός επισκεπτών
       --