Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Επέτειος Ιταλικής Δημοκρατίας 02 - 06 - 2014. Ιωάννινα

 

 

« Άνθρωποι που με τα χέρια  και το μυαλό τους ζύγωσαν την καταπολέμηση της αδικίας με την έννοια της ελευθερίας όλων των πολιτών.

 

Άνθρωποι που με την δημιουργία τους, με την επινόησή τους και με την τολμηρή  σκέψη τους σίμωσαν την καρτερία για μία αξιοπρεπή ζωή, όπου ο καθένας μπορεί να οσφραίνεται την γεύση της πικρίας του, να δοκιμάζει τη σφύρα του πόνου του και ν’ ασφυκτιά στο μόχθο της εργασίας του με την πνοή του ανέμου της ελευθερίας.

 

Άνθρωποι της δράσης και της διανόησης.

 

Άνθρωποι οραματιστές για έναν κόσμο όπου οι πολίτες απολαμβάνουν την ελευθερία τους ως όριο της ελευθερίας του άλλου, του πλησίον.

 

Άνθρωποι που χάραξαν νέους δρόμους, ώστε να συμβιώνει και να συνυπάρχει η διαφορετικότητα του ανθρωπίνου βίου σχετικά με τις ικανότητες, με τις αντιλήψεις και με τις προσδοκίες του καθενός.

 

Άνθρωποι όπως ο Λ. Μαβίλης και ο Ricciotto Garibaldi  που, με τις αντιφάσεις τους και με τις αντιθέσεις τους, διαμόρφωσαν σκέψεις και καλλιέργησαν συμπεριφορές που σήμερα αποτελούν σημεία αναφοράς για όλους τους πολίτες του κόσμου.

 

Άνθρωποι που ο Σύλλογός μας τίμησε, γιορτάζοντας την 1 Ιούνη 2014, στην Πλατεία Μαβίλη και στην οδό Γαριβάλδη, την Επέτειο της Ιταλικής Δημοκρατίας με μία λιτή εκδήλωση, όπου οι ομιλητές, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Κυρ. Απόστολος Γ. Παπαϊωάννου, ο Ιστορικός Ηλίας Δ. Μακρυγιάννης και ο Πρόεδρος του Έλληνο – Ιταλικού Συλλόγου του Νομού Ιωαννίνων ο Καθηγητής Μπιάνκο Γουλιέλμο, διαφώτισαν πλευρές του έργου τους και υπογράμμισαν τα διδάγματα της δράση τους που είναι ακόμη επίκαιρα στις  ημέρες μας.

 

Ο Σύλλογος Φιλίας Ελλάδας – Ιταλίας του Νομού Ιωαννίνων, ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους.»

 

 

Ιωάννινα. 02. 06. 2014.

 

 


 

   
   αριθμός επισκεπτών
       --