Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ

ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

 


 

            Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Τοπικούς Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων την Κυριακή 22 και την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου. Ο Δήμος θα προσφέρει σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν τις Απόκριες και τα Κούλουμα στα χωριά του Δήμου μας, άφθονο κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα όπως χαλβάς, λαγάνες, ελιές φασολάδα.

Αναλυτικά σε κάθε Τοπική Κοινότητα το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

            Ελληνικό: Tην Κυριακή το βράδυ και ώρα 19.30 άναμμα της Τζαμάλας στην κεντρική πλατεία, χορός γύρω από την φωτιά, προσφορά εδεσμάτων και κρασιού και γύρω στα μεσάνυχτα προσφέρεται αχνιστή φασολάδα και σαρακοστιανά.

            Αετορράχη: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 20.00 άναμμα της Τζαμάλας χορός γύρω από την φωτιά, προσφορά εδεσμάτων και κρασιού και την Δευτέρα το μεσημέρι προσφέρεται αχνιστή φασολάδα και σαρακοστιανά.

           Κωστήτσι : Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 19.30 άναμμα της Τζαμάλας, χορός γύρω από την φωτιά, προσφορά εδεσμάτων και κρασιού, φασολάδα και σαρακοστιανά.

           Πάτερο: Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα.

            Πλαίσια: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 19.30 άναμμα της «Δέπω» στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορός γύρω από την φωτιά, αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Χάσκω», προσφορά εδεσμάτων και κρασιού. Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου.

            Κορύτιανη: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 19.30 ανάμα της Τζαμάλας χορός ελεύθερος γύρω από την φωτιά προσφορά κρασιού, και στην συνέχεια γλέντι στο κτίριο του καφενείου του χωριού με φαγητό δωρεάν από τον σύλλογο. Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στο κτίριο του καφενείου του χωριού.

            Καλέντζι: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 20.30 άνομα της Τζαμάλας στην κεντρική πλατεία, χορός ελεύθερος γύρω από την φωτιά προσφορά κρασιού και εδεσμάτων. Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

            Πηγάδια: Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα  στo κτίριο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

           Μονολίθι: Την Κυριακή στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του Συλλόγου, στις 19.00 η παραδοσιακή Τζαμάλα στο χώρο του πάρκιγκ και στις 21.00 δημοτική βραδυά και γλέντι με χορό ελεύθερο. Την Καθαρή Δευτέρα στις 10.00 θα προσφέρουμε φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα. (Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού και στο κοινοτικό καφενείο της Άννας Πλιακοπάνου)

             Πλατανούσα:  Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλατανούσας θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή "Τζαμάλλα" στην κεντρική πλατεία του χωριού την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. Και θα διατεθούν δωρεάν σουβλάκια, λουκάνικα, κρασί,  αναψυκτικά. Ντυθείτε Αποκριάτικα και ελάτε να ξεφαντώσουμε με μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις! Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. σας καλούμε να γιορτάσουμε τα κούλουμα στην αίθουσα του Συλλόγου στην Πλατανούσα όπου θα προσφερθούν διάφορα σαρακοστιανά, λαγάνες και η παραδοσιακή φασολάδα.

            Χουλιαράδες: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 19.00 ανάμα της Τζαμάλας στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορός γύρω από την φωτιά, προσφορά εδεσμάτων και κρασιού. Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

            Βαπτιστή: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 18.00 άναμα της Τζαμάλας στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορός γύρω από την φωτιά, προσφορά εδεσμάτων και κρασιού και γύρω στα μεσάνυχτα προσφέρεται αχνιστή φασολάδα και σαρακοστιανά.


 

            Μιχαλίτσι:

Στον Συνοικισμό Καίσαρη: 

Την Καθαρή Δευτέρα  θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.

Στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου:

Την Καθαρή Δευτέρα θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.

            Ποτιστικά: Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.

            Πετροβούνι: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 19.30 άναμα της Τζαμάλας στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορός γύρω από την φωτιά, προσφορά εδεσμάτων και κρασιού. Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην κεντρική πλατεία.

            Συρράκο: Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην κεντρική πλατεία.

            Καλαρρύτες: Την Κυριακή το βράδυ και ώρα 19.30 άναμα της Τζαμάλας στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορός ελεύθερος γύρω από την φωτιά, προσφορά εδεσμάτων μασκαρεμένοι πλέκουν το γαϊτανάκι, παίζουν το παραδοσιακό παιχνίδι «Χάσκα». Την Καθαρή Δευτέρα το πρωί θα γίνει περιφορά του καρνάβαλου στο χωριό και στην συνέχεια θα τον κάψουν στην κεντρική πλατεία και το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην κεντρική πλατεία.

            Ματσούκι: Την Κυριακή των Αποκριών Τζαμάλα στην πλατεία, παραδοσιακά μαγειρεμένη προβατίνα, κρασί, παρουσίαση τοπικών αποκριάτικων δρώμενων και γλέντι.

Βαθύπεδο: Την Κυριακή στις 19.30 άναμα της Τζαμάλας και την Καθαρή Δευτέρα θα προσφερθούν φασολάδα και άλλα νηστίσιμα.

            Πράμαντα: Την Κυριακή στις 16.00 θα γίνει Αποκριάτικο Καρναβάλι, στις 19.30 άναμα της Τζαμάλας στην κεντρική πλατεία του χωριού, προσφορά εδεσμάτων όπως πίτες, κρασί και γλέντι γύρω από την φωτιά. Την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα στην κεντρική πλατεία του χωριού και θα ακολουθήσει γλέντι.

          Χριστοί: Την Καθαρή Δευτέρα το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.

 

Ταχ. Δ/νση

Ταχ. Κώδ.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο

Fax

E-mail

: Πράμαντα

: 440 01

: Γραφείο Δημάρχου

: 2659 3 60212

: 2659 0 61421

: info@voreiatzoumerka.gr

       Ο Δήμαρχος

 Ιωάννης Α. Σεντελές

   


 

   

   αριθμός επισκεπτών
       --