Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012, προγραμματίζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων μια σειρά εκδηλώσεων. Συναφείς δραστηριότητες θα λάβουν χώρα σε όλη την επικράτεια με γενικό τίτλο «Το Μουσείο σε ένα κόσμο που αλλάζει. Νέες προσκλήσεις-νέες εμπνεύσεις». Το θέμα του φετινού εορτασμού ο οποίος συμπίπτει με την 35η καθιέρωση του θεσμού αποτελεί μια αναγνώριση της ανάγκης των μουσείων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση, αξιοποίηση της τεχνολογίας και καλλιέργεια νέων μέσων έκφρασης, προκειμένου να φανεί η πολυδιάστατη συμβολή τους στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας και φιλοξενεί στους χώρους της μόνιμης έκθεσης των συλλογών του το νέο έργο του εικαστικού

Τάκη Στεφάνου,

με τίτλο «Ύλες- Μνήμη».

Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει από 15 Μαΐου έως 15 Ιουλίου, γίνεται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών.  Πρόκειται για μια «έκθεση μέσα στην έκθεση», η οποία προβλέπεται να συνδυαστεί με μια σειρά παράλληλων δράσεων, συγκεκριμένα με εργαστήριο ομιλιών ανοικτών προς το κοινό και δύο μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δημιουργία έργων εμπνευσμένων από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού με θέμα την διδασκαλία της τέχνης και την εικαστική χρήση των υλών στο χώρο του μουσείου.

Επίσης την ημέρα του εορτασμού θα γίνουν οι εξής δραστηριότητες:

1) Επίσκεψη-περιήγηση από την ΕΛΕΠΑΠ στις αίθουσες των μόνιμων συλλογών του Μουσείου.

2) Εκπαιδευτική δράση με το 31ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στο πλαίσιο της ως άνω έκθεσης.

3) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Δωδώνη: Από την αρχαιολογική πληροφορία στην ψηφιακή αναπαράσταση», σε συνεργασία με τους εμψυχωτές της Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΡΟΔΑ» Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη περιήγηση στην αίθουσα της Δωδώνης, video με τρισδιάστατη αναπαράσταση του χώρου και των κτιρίων, προβολή της διαδικασίας μετάβασης από την αρχαιολογική πληροφορία στην κατασκευή της μακέτας του αρχαιολογικού χώρου και εκπαιδευτική δράση βιωματικού χαρακτήρα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.

4) Μουσική εκδήλωση με τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, Μαρία Μεσσάρη, (φλάουτο) και Αλέξανδρο Μπάγια, (κιθάρα). Η εκδήλωση, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Ωδείο, θα λάβει χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «ΔΙΩΝΗ» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή, 18 Μαΐου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για την επικοινωνία : Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Πλατεία 25ης Μαρτίου 6 Τηλ.: 265 100 1089, Fax: 265 100 1052

e-mail: ibepka@culture.gr , www.amio.gr  

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: κλειστό

Τρίτη-Κυριακή: 08.30-15.00

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται πανελλαδικά για την Ημέρα των Μουσείων : http://www.istomediahost.gr/icom/gr_international_day.asp

   


 

 

  

  

  

  

   

   αριθμός επισκεπτών