Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"


  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

PRESS OFFICE

GEORGIOS VRYZALAS

   Mobile    DE: +49(0)178-48 98 071

                                                                                                                                                 GR:+306946621207

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: typos@panipirotiki.eu

 

06 - 20.03.2012

http://www.panipirotiki.eu

                  

Την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων γιόρτασαν οι Ηπειρώτες

της Σουηδίας

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης, με την ευκαιρία της 99ης επετείου της  Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, που έγινε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, στην υπερπλήρη  αίθουσα του εστιατορίου «Darin» στο Hallonbergen της Στοκχόλμης. Πάνω από 300 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή.

Την Εκδήλωση άνοιξε o Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας και    μέλος    του    Δ.Σ.      της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  κ. Γεώργιος Γιωτίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, τονίζοντας τους αγώνες των Ηπειρωτών για την απόκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς. Συνεχίζοντας ευχήθηκε το παράδειγμα των προγόνων μας να μας καθοδηγεί στον αγώνα ενάντια του οποιοδήποτε κινδύνου που απειλεί την ελευθερία της χώρας μας.  Έδωσε τέλος ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα της ένωσης και ομόνοιας όλων μας, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι αυτοί κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μετά την ομιλία του Προέδρου χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Μαργαρίτα Μέλπεργκ, Μορφωτική Σύμβουλος της Ελληνικής  Πρεσβείας στην  Στοκχόλμη. Κατόπιν παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί Ηπειρωτικοί χοροί από το χορευτικό της Αδελφότητας και ακολούθησε  Ηπειρωτικό γλέντι με τους αξιόλογους μουσικούς  Μάκη Μποροδήμο στο κλαρίνο, Δημήτρη Αχνούλα στο τραγούδι, Βαγγέλη Χαλλιλόπουλο στην κιθάρα, Λάμπρο Τζόκα στο βιολί και Γιάννη Μπίντο στο ντέφι. Επίσης κατά διαστήματα συμμετείχε  και Ποντιακή ορχήστρα.

Την εκδήλωση τίμησε, όπως προαναφέρθηκε, με την παρουσία της η κα Μαργαρίτα Μέλμπεργκ,  Μορφωτική Σύμβουλος  της Ελληνικής Πρεσβείας της Στοκχόλμης.

Παραβρέθηκαν ακόμη πολλοί Πρόεδροι και Μέλη  των  Δ.Σ. άλλων Συλλόγων και Φορέων της Στοκχόλμης καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χάριν  των προσφορών στη λαχειοφόρο από τους παρεπιδημούντες στη Στοκχόλμη  Ηπειρώτες ευεργέτες,  εισπράχθηκε ένα αξιόλογο ποσό.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Γεώργιος Γιωτίτσας  και τα μέλη του τοπικού Συλλόγου τους ευχαριστούν  θερμά.

 

Γεώργιος Βρυζάλας

Γραμματέας –Υπεύθυνος Τύπου

Της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

  

  
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

 

   

  
   αριθμός επισκεπτών
       --