Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr  E-mail: pkdi1@otenet.gr

 

Συνέντευξη τύπου

«ΜΠΙΖΑΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2013»

 

           Το 2012  αναβίωσε με επιτυχία στην πόλη μας, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια,  ο «Μπιζάνιος Δρόμος», ένας αγώνας δρόμου  με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την πόλη μας.

 


 

            Είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 1971, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης.

           Εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα δρόμου των 11.300 μ. επί δημοσίας οδού ( Μπιζάνι – Γιάννινα) ήταν ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ).

            Στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι το 1984 που ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, μετείχαν αθλητές που ανήκαν στην αφρόκρεμα του Ελληνικού στίβου στους δρόμους ημιαντοχής-αντοχής.

            Το 2012 πολλοί συμπολίτες μας, αλλά και αθλητές από όλη την Ήπειρο, την Μακεδονία και  άλλες περιοχές, πολλοί μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια του Δήμου και τα Σωματεία της πόλης, συνολικά 358 άτομα ανταποκρίθηκαν και δήλωσαν συμμετοχή.

            Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος,  Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών βλέποντας τη θερμή ανταπόκριση των Γιαννιωτών στην αναβίωση του αγώνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει και πάλι στις 17 Φεβρουαρίου του 2013 τον ιστορικό «Μπιζάνιο Δρόμο».

             Ο φετινός αγώνας γίνεται σε συνδιοργάνωση   της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και  «Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων».

Και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπεριλαμβάνεται στις επετειακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

             Ζητάμε απ’ όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τον «Μπιζάνιο Δρόμο 2013» και απευθύνουμε κάλεσμα σε δρομείς από όλη την Ελλάδα να έρθουν στην πόλη μας και να λάβουν μέρος, για να καθιερωθεί  ο «Μπιζάνιος Δρόμος» ως ένας αγώνας δρόμου  άμμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης.

            Τις προσεχείς μέρες θα δημοσιευτεί και η επίσημη προκήρυξη του αγώνα ώστε  ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί  να δηλώσει συμμετοχή.

 

                       

  

   αριθμός επισκεπτών
       --