Πολιτισμός

μουσική

Η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και η Ορχήστρα ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 16-05-2022

Η μουσική του Μίκη μας "Η Αγράμπελη, με την Παιδική χορωδία Τυπάλδου" προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη
Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 8μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, θα παρουσιασθεί ένα πρωτότυπο μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο ΤΑΞΙΔΙΑ.

Η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και η Ορχήστρα ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α., του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό, το οποίο περιλαμβάνει  υπέροχα έντεχνα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα.

Η μουσική αυτή παράσταση ακολουθεί τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης ως ένα οδοιπορικό τιμής και μνήμης στο αείμνηστο Μουσικοσυνθέτη, ξεκινώντας από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη και καταλήγει στην Ελλάδα του σήμερα.

Συμμετέχει ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός όμιλος «Δικταίοι-Καστρινοί».

Ο κ. Θανάσης Βασιλάς επιμελείται καλλιτεχνικά την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η κα. Στέλλα Βαλάση επιμελείται καλλιτεχνικά την  Ορχήστρα ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι

  • Βασίλης Λέκκας,

  • Κώστας Μακεδόνας,

  • Καίτη Κουλλιά και

  • Θοδωρής Μέρμηγκας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, Θεολόγος – Μουσικός.

 


  

 

  

      αριθμός επισκεπτών