Πολιτισμός

μουσική

Μίκης Θεοδωράκης:

Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης τιμά την μνήμη του στο Carnegie Hall

24-09-2022

Ένα σημαντικό  βήμα παρουσίασης του ελληνικού πολιτισμού, που απευθύνεται τόσο στην Ορογένεια, όσο και στο Αµερικανικό κοινό.

Ο Κώστας Μακεδόνας, η Ηρώ, ο Μπάµπης Βελισσάριος, η Σαββέρια Μαργιολά, η Lina Orfanos, ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η χορωδία CNY Vocal Εnsemble υπό την µουσική διεύθυνση του Φύτου Στρατή και η πιανίστα Athena Adamopoulos, με παρουσιαστή της βραδιάς τον ηθοποιό Χάρη Ρώµα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια και μουσικές του μεγάλου μας συνθέτη.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Παραγωγή & Παρουσίαση: Stageworks Entertainment Group

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

   

Η παράσταση αυτή είναι στη μνήμη του Έλληνα συνθέτη, πολιτικού και συγγραφέα, Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Έγραψε τραγούδια, ερμηνευμένα όχι μόνο από Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και από τους Beatles, τη Σίρλεϊ Μπάσεϊ, την Τζόαν Μπαέζ, την Έντιθ Πιάφ και άλλους. Ο Θεοδωράκης έγραψε συμφωνικά έργα, όπερες, ορατόρια, θεατρικές παραστάσεις, μπαλέτο και ταινίες, μεταξύ των οποίων ο «Ζορμπάς ο Έλληνας» το 1964, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν, το «Ζ» το 1970 (βραβείο BAFTA) και το «Serpico» το 1973, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

   

      αριθμός επισκεπτών