Πολιτισμός

μουσική

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr  E-mail: pkioannina@gmail.com

       

Μουσική βραδιά στην αυλή του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Δήμητρα Ηγουμενίδη - Αχιλλέας Φρέστας

        Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος συνεχίζουν την συνεργασία τους και διοργανώνουν μία μουσική βραδιά με την Δήμητρα Ηγουμενίδη, στο πιάνο,  και τον Αχιλλέα Φρέστα, στο τραγούδι, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ., στην αυλή του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος (Κοραή 11).

        Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά έργα Ελλήνων συνθετών καθώς και συνθέσεις της Δήμητρας Ηγουμενίδη.

Αναλυτικά:

Α’ μέρος

 

Πες μου μια λέξη        

Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

 

Θάλασσα πλατιά         

Στίχοι: Γιώργος Ρούσσος

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

 

Μίλησέ μου

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

 

Σαββατόβραδο στην Καισαριανή   Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

 

Γεια σου ρε Γιωργάκη   

Στίχοι: Δήμητρα Ηγουμενίδη

Μουσική: Δήμητρα Ηγουμενίδη

 

Μείνε      

Στίχοι: Δήμητρα Ηγουμενίδη

Μουσική: Δήμητρα Ηγουμενίδη

 

Τραίνο     

Στίχοι: Δήμητρα Ηγουμενίδη

Μουσική: Δήμητρα Ηγουμενίδη

 

Κάνε μία στάση

Στίχοι: Δήμητρα Ηγουμενίδη

Μουσική: Δήμητρα Ηγουμενίδη

 

Β’ μέρος


Καημός     

Στίχοι: Δημήτρης Χριστοδούλου

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

Μαργαρίτα Μαργαρώ    

Στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

Μαργαρίτα Μαγιοπούλα        

Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

Της αγάπης αίματα      

Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

Ανοίγω το στόμα μου    

Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

Το τραίνο φεύγει στις οχτώ   

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

Βρέχει στη φτωχογειτονιά     

Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

Είμ’ αετός χωρίς φτερά

Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

 

 


 

            Η Δήμητρα Ηγουμενίδη γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο με καθηγήτρια την κ. Αθηνά Σιμοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με καθηγήτρια την κ. Καίτη Χαραλαμποπούλου. Σε ηλικία 13 ετών φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ «Μικροί Καλλιτέχνες». Το 1993 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με το βαθμό «Άριστα, Α' Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο». Υπήρξε μαθήτρια Μουσικής Δωματίου του κ. Γιάννη Βατικιώτη και μαθήτρια Ειδικού Αρμονίας του κ. Χρήστου Ζερμπίνου. Συμμετείχε σε Σεμινάριο του διεθνούς φήμης καθηγητή σολίστ πιάνου κ. Γιάννη Βακαρέλη. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της παίρνοντας το Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» ως μαθήτρια του κ. Φοίβου Παπαδόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών υπό τη Διεύθυνση του κ. Φοίβου Παπαδόπουλου και με την Ορχήστρα Πατρών (τέως «Οι Σολίστ της Πάτρας») υπό τη Διεύθυνση του κ. Δημήτρη Δ. Μποτίνη. Έχει συνεργαστεί με τη Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, με τη Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και με την Παιδική Χορωδία Δήμου Ιωαννιτών. Έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και στην Ιταλία ως σολίστ, ως accοmpagnatrice και ως μέλος μουσικών συνόλων. Στο πλαίσιο αυτών των εμφανίσεων συνεργάστηκε με τον κ. Ευστάθιο Κιοσόγλου (κλαρινέτο, σαξόφωνο), με την κ. Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη (σοπράνο) και συχνά με τα μέλη της Ορχήστρας Πατρών κ. Γιώργο Χολδογιαννίδη (βιολί), κ. Γιούρι Μπεσσόνοβ (βιολοντσέλο) και κ. Σβετλάνα Χμούροβα (βιόλα). Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Tango Ardiente». Συνεργάστηκε ακόμη με το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων ως accοmpagnatrice σε τάξεις εγχόρδων, πνευστών, Μονωδίας και Μελοδραματικής. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας συμμετείχε, ως accοmpagnatrice στην τάξη της κ. Χαρίκλειας Μήτση, σε Σεμινάριο Μονωδίας της διεθνούς φήμης σοπράνο κ. Σόνιας Θεοδωρίδου.

Τον Ιούνιο του 2015 παρουσίασε για πρώτη φορά το «ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΙΟ», έναν κύκλο τραγουδιών, των οποίων έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική, με ερμηνευτή τον κ. Αχιλλέα Φρέστα.

Είναι επίσης Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 


 

       Ο Αχιλλέας Φρέστας γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμπράττοντας με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών και άλλα μουσικά σύνολα, πραγματοποιώντας συναυλίες με ρεπερτόριο από το λυρικό και σύγχρονο τραγούδι. Κατά την τελευταία διετία συμμετείχε σε κύκλο συναυλιών του Π.Κ.Δ.Ι. με θέμα την μελοποιημένη ελληνική ποίηση.

Τον Ιούνιο του 2015 ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση το «ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΙΟ», έναν κύκλο τραγουδιών σε στίχους και μουσική Δήμητρας Ηγουμενίδη.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ., της Αστυνομικής Ακαδημίας και φοιτητής Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ε.Α.Π.

  

Η είσοδο για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

   αριθμός επισκεπτών
       --