Πολιτισμός

μουσική

Μουσική Σκηνή Χαμάμ

Δημοφώντος 97 Άνω Πετράλωνα

210-3421212 www.xamam.gr

ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ-ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΚΑΣ


 

23 & 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Στο Χαμάμ

η εκδήλωση σε 32 βίντεο με την
επιμέλεια του Ναπολέοντα Ροντογιάννη
   

Μια σπάνια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη Μουσική σκηνή Χαμάμ. Ο Πέτρος Μόκας θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον κορυφαίο εν ζωή κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά.


Είναι περιττό να αναφερθεί κανείς στο βιογραφικό του Πετρολούκα γιατί όλοι γνωρίζουν τα παιξίματα του που πατούν στους αρχέγονους πεντατονικούς ήχους, που έχουν τη δύναμη να σε συνεπαίρνουν και να σε ταξιδεύουν στους Ηπειρωτικούς σκοπούς.


Ο Πέτρος Μόκας με καταγωγή από τους Καλαρρύτες Τζουμέρκων και βοσκός στο επάγγελμα, έμαθε να παίζει φλογερά και κλαρίνο αλλά και να τραγουδά με ένα δικό του ανεπανάληπτο τρόπο, επηρεασμένος από την άγρια ομορφιά της πανίδας και χλωρίδας των σκληροτράχηλων όγκων των Τζουμέρκων. Κάλλιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο τραγουδιστής του βουνού και της στάνης.


Το πρόγραμμα τους λιτό, δωρικό, χωρίς περίτεχνες ενορχηστρώσεις και φτιασίδια υπόσχεται να μείνει πιστό στις πρώτες εκτελέσεις των παραδοσιακών ήχων του τόπου μας.
Τα μοιρολόγια τα τραγούδια της ξενιτιάς, της αγάπης, του γάμου, του χωρισμού, της παρέας και της τάβλας θα μας ταξιδέψουν σε εποχές που όλοι μας αναπολούμε!


Μη λείψει κανείς!

  

   

   αριθμός επισκεπτών
       --