Πολιτισμός

"φωτογραφία"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784

www.pkdi.gr E-mail: pkioannina@gmail.com

   

Έκθεση φωτογραφίας

Λάμπρου Παππά και Ζωής Τσιούρη

«Ασπρόμαυρο και άνθρωπος»

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του Λάμπρου Παππά και της Ζωής Τσιούρη με θέμα «Ασπρόμαυρο και άνθρωπος» .

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» από 20 έως 28 Ιουνίου 2016 και θα λειτουργεί καθημερινά από 7 έως 9 μ.μ.

Ο Λάμπρος Παππάς μεγάλωσε στην Παραμυθιά θεσπρωτίας και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η αγάπη του για την φωτογραφία ξεκίνησε περίπου πριν 4 χρόνια τυπικά,  καθώς από μικρός προσπαθούσε με διάφορα μέσα να απαθανατίσει ό,τι του άρεσε. Ασχολείται ερασιτεχνικά αλλά και επαγγελματικά πλέον με διάφορες μορφές φωτογραφίας, όπως την εμπορική φωτογραφία αλλά και την φωτογραφία δρόμου. Υποστηρίζει ότι η φωτογραφία δεν είναι κάτι εύκολο. Εύκολο είναι να κάνεις κλικ σε κάτι που είναι ήδη όμορφο (τοπίο). Η τέχνη της φωτογραφίας για αυτόν σημαίνει να μετατρέπεις ακόμα και το πιο ασήμαντο σε κάτι ενδιαφέρον. Αναφέρει σχετικά: «Στην έκθεση μας θα προσπαθήσουμε να σας περάσουμε την «λογική» μας σε ό,τι αφορά την τέχνη και τον άνθρωπο».

Η Ζωή Τσιούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η σχέση της με την φωτογραφία ξεκίνησε πριν περίπου 6 χρόνια, όταν μπήκε στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Από τότε είναι μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων και ασχολείται με το εμπορικό αλλά και το εικαστικό κομμάτι της φωτογραφίας τα τελευταία χρόνια.

Η αγάπη της για την φωτογραφία ξεκίνησε πριν μια πενταετία περίπου όπου σιγά σιγά απέκτησε το ενδιαφέρον για το ανθρώπινο σώμα και την καταγραφή του μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Η παρακάτω έκθεση είναι μια πρώτη απόπειρα καταγραφής της φόρμας του σώματος αλλά και της αλληλεπίδρασης του με το φώς και τον χώρο.

  


 

    

   αριθμός επισκεπτών
       --