Πολιτισμός

"φωτογραφία"


 

Έκθεση φωτογραφίας στο Ελληνικό Προξενείο της Ν. Υόρκης

 

Νέα Υόρκη, 20.11.2017

Έκθεση φωτογραφίας διοργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης στις 8 Νοεμβρίου 2017 με θέμα «Daily bread». Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του Γενικού Προξενείου,  η φωτογράφος Beatrice Hamlet παρουσίασε φωτογραφίες απ’ όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες τής έκθεσης υπήρχαν πάρα πολλές αφιερωμένες στα ακριτικά χωριά της Ηπείρου προβάλλοντας σ’ αυτές το μόχθο και τον αγώνα επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

          Ο οικοδεσπότης, Γενικός Πρόξενος  Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, στον χαιρετισμό του, καλωσόρισε του παρευρισκομένους, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων στο εξωτερικό, όπου ζουν απόδημοι για τη διατήρηση της παράδοσης. Χαιρετισμό απηύθυναν και ηγετικά στελέχη των Ηπειρωτικών Σωματείων που με την ευκαιρία ευχαρίστησαν τον κ. Γεν. Πρόξενο ο οποίος μαζί με τον Πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ, κ. Θεοχάρη Λαλάκο  επισκέφθηκαν το Ηπειρώτικο Μουσείο της Αστόριας, το μόνο ολοκληρωμένο μουσείο που υπάρχει στην Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης.

        Στη συνέχεια το χορευτικό της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας συνοδεία του Γιώργου Μπιζάνη και της ορχήστρας του παρουσίασαν χορούς από την Ελλάδα, εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό την εκδήλωση και αποδεικνύοντας ότι και στο εξωτερικό οι νέες και νέοι τηρούν τις παραδόσεις και τα έθιμα της πατρίδας.

Τέλος τα Ηπειρωτικά Σωματεία («Αναγέννησις», «Σουλιώτισσες»,  βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και «Θυγατέρες της Ηπείρου») πρόσφεραν στους παρευρισκομένους τις παραδοσιακές πίτες και άλλα εδέσματα που είχαν προετοιμάσει για την εκδήλωση. 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 


 

 

 

   

   αριθμός επισκεπτών
       --