Πολιτισμός - Τέχνη
"Θέατρο"

"Χωρίς σκιά"

του Γιώργου Δουατζή

Πρώτη παρουσίαση Κήπος Πολυχώρου «Αλεξάνδρεια»

11, 12, 13 Ιουλίου 2017 στις 9:00μμ


 

Μια σπονδυλωτή παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία, τον έρωτα, την κρίση, με τίτλο "Χωρίς σκιά" παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό στις 11, 12 και 13 Ιουλίου 2017, στον Κήπο του Πολυχώρου «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής, τηλ. 210-8673.655).
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη και περιλαμβάνει τρία θεατρικά μονόπρακτα, βασισμένα σε διηγήματα του Γιώργου Δουατζή από τη συλλογή "Η άλλη λέξη".

-------------------------------------------------

"Χωρίς σκιά" είναι ο τίτλος του πρώτου μονόπρακτου, που αναφέρεται στη σχέση δύο φίλων που έζησαν μαζί από την παιδική ηλικία ως την ωριμότητα, σχέση που τελειώνει με τον θάνατο του ενός. Η απουσία αυτή απελευθερώνει τον επιζώντα που κατακλύζεται από αμφιλεγόμενα συναισθήματα. Με έναν αποκαλυπτικό λόγο εκτονώνεται και φέρνει στο φως όσα πικρά έκρυβε επί δεκαετίες στα σκοτάδια της ψυχής του.

"Ο μονόλογος του Λου", δεύτερο στη σειρά μονόπρακτο, ψηλαφεί τα στερεότυπα που «συντηρούν» την καθημερινότητα ενός ζευγαριού, την εσωστρέφεια που εμποδίζει την ουσιαστική ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων, την ντροπή που νιώθουν οι άνθρωποι αρνούμενοι να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στους άλλους. Ο Λου ανατέμνει με δεξιοτεχνία και απλότητα τη σχέση ενός ζευγαριού της διπλανής πόρτας ή, καλύτερα, της... δικής μας πόρτας.

Η τρίτη ιστορία, "Η πείνα", είναι η αφήγηση ενός ανθρώπου που ζει την ευμάρεια του μικροαστού ανυποψίαστος για την επερχόμενη κρίση και τα δεινά της. Μέσα από τα ερείπια της πρότερης ζωής του, άνεργος, αναζητά διεξόδους, ανακαλύπτει τη σκληρότητα του νέου ζοφερού περιβάλλοντος, παλεύει να σταθεί στα πόδια του και φτάνει στα όρια της πείνας. Μια συνηθισμένη ιστορία στη χώρα μας, όπου πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τους κρατάει στη ζωή μόνον η ελπίδα.
-------------------------------------------------
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης
Εικαστικά: Μιχάλης Αμάραντος
Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης
Επιμέλεια φωτισμών: Νίκος Γκεσούλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βλάχος, Θοδωρής Προκοπίου
Παραστάσεις: 11, 12, 13 Ιουλίου 2017 στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 €, 8 € φοιτητικό, 5 € ανέργων, ατέλειες
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-8673.655

Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΤΚ 11252 ΑΘΗΝΑ

  


 

 

 

αριθμός επισκεπτών
    --