Πολιτισμός

εκθέσεις

Συνεχίζεται η Έκθεση

«Αθανάσιος Ψαλίδας: Αρχείου Νόστος»

που εγκαινιάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020

θα παρουσιάζεται έως τις 20 Μαρτίου 2020,

στα Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.

 

 

Συνεχίζεται η Έκθεση «Αθανάσιος Ψαλίδας: Αρχείου Νόστος» που εγκαινιάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020 θα παρουσιάζεται έως τις 20 Μαρτίου 2020, στα Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.

Η Έκθεση «Αθανάσιος Ψαλίδας: Αρχείου Νόστος» ξεκίνησε από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, το 2019 και παρουσιάζεται στα Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο των Ελευθέριων 2020, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και με την αρωγή του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Έκθεση-Αφιέρωμα στον Αθανάσιο Ψαλίδα αποτυπώνει τις διαδρομές της ζωής του, σκιαγραφεί την προσωπικότητά του και αναδεικνύει το μεγάλο εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο, μέσα από την αξιοποίηση πρωτογενών πηγών, την επιλογή και την παρουσίαση τεκμηρίων.

Ο Αθανάσιος Ψαλίδας δεν περιορίστηκε στο εκπαιδευτικό του έργο, αλλά ανέπτυξε μια πλούσια δραστηριότητα, συγγραφική και εκδοτική εντάσσοντας τον εαυτό του στις ανάγκες και τις επιδιώξεις της πατρίδας.

Το αρχειακό υλικό της έκθεσης οργανώνεται σε τέσσερις ενότητες:

Χειρόγραφα από τον Ιδιωτικό Βίο του, τον Δημόσιο Βίο του, τη Διδασκαλία του καθώς και Εκδόσεις έργων του που βρίσκονται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη– εκδόσεις που ο ίδιος έχει επιμεληθεί– καθώς και ανώνυμα έργα, τα οποία, αποδίδονται σε εκείνον.

Η Δρ. Ελένη Κουρμαντζή συνεχίζει τις ξεναγήσεις στον χώρο της έκθεσης, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 26510 34469 -mail@gak.ioa.sch.gr

   Η αρχική ανακοίνωση

      αριθμός επισκεπτών