Πολιτισμός

εκθέσεις

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΖΙΤΣΑΣ

 "ένα χαρακτικό γεννιέται"

Η Πινακοθήκη Χαρακτικής του Δήμου Ζίτσας φιλοξενεί 6 Έλληνες  χαράκτες στο χώρο της, προκειμένου να παρουσιάσουν στο φιλότεχνο κοινό τα στάδια που ακολουθεί ένα γνήσιο χαρακτικό έργο και αντίτυπο.

6 καταξιωμένοι χαράκτες με έντονη δραστηριότητα στο χώρο της χαρακτικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE), της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (EEX) και της Εικαστικής Ομάδας ‘’www.greekartists.info‘’.

Η Ρένα Ανούση – Ηλία, η Ράνια Γριμάλδη, ο Νίκος Δεσεκόπουλος, ο  Γιάννης Καψιδάκης, ο Γιάννης Κολιός και η Ρουμπίνη Σαρελάκου – Ρόκου, θα σχεδιάσουν, θα χαράξουν και θα τυπώσουν από ένα χαρακτικό έργο σε ‘’ανοιχτό εργαστήριο’’ για το κοινό.

Είναι η πρώτη δραστηριότητα που υπόσχεται την ενεργή παρουσία της  πινακοθήκης στα εικαστικά δρώμενα του τόπου, αλλά γιατί όχι και όλης της χώρας. Σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας και όσο αυτή διαρκέσει, θα μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν διακριτικά στο χώρο της πινακοθήκης και να παρακολουθήσουν πως δημιουργείται μια ξυλογραφία ή μια χαλκογραφία.

Παράλληλα θα γίνουν δύο πρωινά εργαστήρια για παιδιά.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 20.30 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου ‘’ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ - ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ‘’ από το συγγραφέα του Δημήτρη Παυλόπουλο, επίκουρο καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στο ΚΠΑ.

 Ολόκληρη η Πρόσκληση σε pdf

20 – 24 Αυγούστου 2013

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

Παιδικό Εργαστήρι: Πέμπτη 22 Αυγούστου & Παρασκευή 23 Αυγούστου, ώρα: 10:30 – 12:30 το πρωί.

Πινακοθήκη Χαρακτικής – Ζίτσα Ιωαννίνων.

 

Φωτογραφίες από το συμπόσιο
 


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

  

  

 

 

  

Έργα των καλλιτεχνών
   


  

  

  

  

 

  
 

 

αριθμός επισκεπτών
    --