Πολιτισμός

εκθέσεις

«Η Εποχή του Ηλεκτρισμού»

έκθεση του Στέφανου Ρόκου

Η διάρκειά της παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι-Καρτάλος, παρουσιάζει

την έκθεση του Στέφανου Ρόκου «Η Εποχή του Ηλεκτρισμού»

  Η αρχική ανακοίνωση της έκθεσης


Στέφανος Ρόκος

- Η έκθεση του Στέφανου Ρόκου «Η Εποχή του Ηλεκτρισμού» που οργάνωσε η Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι-Καρτάλος συνεχίζεται με επιτυχία στην Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου.

Η διάρκειά της παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και θα είναι προσβάσιμη για το κοινό και το βράδυ της Δευτέρας μετά τις 19.00, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπαιωάννου «Η άλλη εκδοχή», Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, με ομιλητές τον συγγραφέα, τον Μάνο Στεφανίδη, Ιστορικό και Κριτικό Τέχνης και την Μαρίνα Βαμβακά, Δικηγόρο.


------------------------------------------------------------------------------------------------

 

- Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Χ. Παπαιωάννου «Η άλλη εκδοχή»
  
Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 20.00

Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχεται τον Γιάννη Παπαιωάννου, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο από τις Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, «Η άλλη εκδοχή – μια διαφορετική ανάγνωση εικαστικών και άλλων ερεθισμάτων».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης και η Μαρίνα Βαμβακά, Δικηγόρος.

Τα 40 κείμενα αυτής της συλλογής δεν είναι διηγήματα. Αποτελούν σπαράγματα από εικόνες και συσχετισμούς ενδεικτικούς τρόπων προσέγγισης και αντίδρασης σε ερεθίσματα της Ιστορίας της Τέχνης ανθολογημένα από τη διδακτική εμπειρία του συγγραφέα.

Ο Γιάννης Παπαιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. (1967), διδάκτωρ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. στον Τομέα Ι (Γενική Ιστορία της Τέχνης). Δίδαξε για 30 χρόνια στη Σχολή Βακαλό. Από το 1974 έχει κάνει σημαντικές δημοσιεύσεις στο χώρο της Ιστορίας της Τέχνης. Έχει γράψει δύο βιβλία και έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές. Το 2013 τιμήθηκε με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Δευτέρα 18 Απριλίου είναι και η τελευταία ημέρα της έκθεσης του Στέφανου Ρόκου «Η εποχή του Ηλεκτρισμού» στην Πινακοθήκη. Όσοι παρευρεθούν, επομένως, στην παρουσίαση του βιβλίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα έργα του Ρόκου.

Είσοδος ελεύθερη.

Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου

Ελ. Βενιζέλου 63, Νέα Ιωνία, 14231, Αθήνα

τ 210 2710472
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή, 11.00 – 19.00

                                   Σάββατο, 11.00 – 15.00

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


- Ένα χρόνο μόλις μετά το τελευταίο του album “Στον Διπλανό Ουρανό”, o Παύλος Παυλίδης παρέα πάντα με τους B-Movies κυκλοφορεί το έκτο album του με τίτλο “Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο”. 

Από τις ακτές του παραδείσου ως την κρυψώνα ενός δεντρόσπιτου ο Παύλος Παυλίδης, navigator για άλλη μια φορά, διανύει πολλά χιλιόμετρα ταξίδι, γεμάτα μουσική, αγάπη, σκέψεις και εικόνες από παραμυθένιους κόσμους αλλά και από τη σκληρή πραγματικότητα. Στο πέρασμά του συναντά μοναχικούς ανθρώπους, πύργους και γοργόνες, μετράει απώλειες και δίνει μάχες με το φεγγάρι. Άλλοτε χρειάζονται περισσότερα λόγια – και τα λόγια του Παυλίδη χτυπάνε πάντα στην καρδιά – και άλλες φορές αρκεί μόνο η μουσική και ένα τραλαλά για να εκφράσουν τον αλλόκοτο κόσμο και την απέραντη ομορφιά. 

Τα 12 τραγούδια ηχογραφήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2015, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν το 2016 στην Αθήνα.
Το artwork του album βασίζεται στα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Ρόκου “Παρατηρώντας τους Κύκλους” και “Μηχανές”

Κυκλοφορεί από την Inner Ear σε special edition cd και digital album τον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσει και έκδοση βινυλίου το καλοκαίρι του 2016.

Ακούστε εδώ ολόκληρο τον δίσκο “Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο”. 

 

  Stefanos Rokos

 
 

 

 

    

   

αριθμός επισκεπτών
    --