Πολιτισμός

χορός

Krama Dance Company,

Barking days

Παράσταση χορού

           

Το barking days παρουσιάζεται από την  Κrama Dance Company, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών,  την Παρασκευή 24  Οκτωβρίου 2014  και ώρα 9.30 μ.μ.

Σύλληψη - χορογραφία: Κarma Dance Company

Ερμηνεία: Άννα Ζούμπα, Δώρα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα

Μουσική σύνθεση: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου

Video Artist: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου

Ενδυματολόγος: Μάια Αναστασίου 

Κείμενο: Σταμάτης Διαμαντόπουλος 

Σχεδιασμός αφίσας:  Μικαέλα Λιακατά

 

                Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Γενική είσοδος:  8 ευρώ. Μειωμένο: 6 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων).

            Προπώληση εισιτηρίων στα βιβλιοπωλεία Πρόκος και Αναγνώστης, (Πλ. Κ. Κατσαδήμα 7 και Πυρσινέλλα 11 αντίστοιχα), στο κατάστημα Ίρις (Γρ. Σακκά 20) και στο Rock Shop (Πουτέτση 1α) και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

 

            Σχετικά με την παράσταση, αναφέρουν οι δημιουργοί της:

            «barking days,

            Έτσι ονομάσαμε την εποχή μας. Μέρες αποφάσεων απέναντι στην «απειλή» του διαφορετικού. Το ξένο στοχοποιείται κι έτσι η κοινωνία πραγματοποιεί την εκδίκηση της.

            Ο κόσμος μας, χωρισμένος σε κλουβιά. Και μέσα του εμείς, πάντα έτοιμοι να κατασπαράξουμε το διαφορετικό που προσπαθεί να βρει καταφύγιο στη γη μας. Και το ταξίδι αρχίζει.

            Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι κάνει τόσο διαφορετική τη μια πλευρά του πλέγματος από την άλλη; Αφού ο αέρας είναι ο ίδιος. Ο ήλιος, το χώμα, το νερό, ο πόνος. Ο θάνατος. Ο άνθρωπος ταξιδεύει, είναι πρόσφυγας, μετανάστης.

            Σκοτάδι. Σειρήνα πολέμου. Ο χρόνος, πάντα παρών. Ένας πύργος χτίζεται, η κοινωνία γαβγίζει και ένας άνθρωπος ξεκινά τη μετακίνησή του».

        

            Krama Dance Company

            H Krama Dance Company δημιουργήθηκε το 2012, από την Δώρα Ζούμπα, την Εύη Ζούμπα και την Άννα Ζούμπα και κινείται ανάμεσα σε Ελλάδα και Βέλγιο. Μέσα από διάφορες μορφές έκφρασης σχηματίζεται, επί σκηνής, ένα ιδιόμορφο μωσαϊκό, ένα κράμα. Το 2012 η ομάδα αποπειράθηκε την πρώτη ολοκληρωμένη χορογραφική της δουλειά το Shadow of a stretched arm που παρουσιάστηκε σε Ελλάδα και Βέλγιο και πειραματίστηκε με το project PRESS(ed). Αυτή την περίοδο η Krama Dance Company παρουσιάζει το νέο της έργο barking days, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2013, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πρόσφατα παρουσίασε το site specific project με τίτλο Τraces, στο πλαίσιο του 3ου Ioannina Street Theater Festival.

 


 

   

αριθμός επισκεπτών
    --