Πολιτισμός

χορός

''Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018''

 το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00' 

στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης,

Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση,  Ίλιον

 Ολόκληρη η εκδήλωση σε 38 βίντεο με την επιμέλεια του Ναπολέοντα Ροντογιάννη

  

Σε αυτόν το φάκελο θα δείτε τα 20 πρώτα βίντεο

Σε αυτόν το φάκελο θα δείτε τα 18 επόμενα βίντεο

   

Το ''Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018'', διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00', στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον


 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο ''Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018'', στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 21.00 ' , οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον

Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018'', εξαπλώνεται σε όλο το χώρο του κτήματος του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον , που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών και με τεράστιο πάρκινγκ για χιλιάδες αυτοκίνητα.

Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου.

Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ο κορυφαίος ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει την παράδοση όσο κανένας άλλος με συνοδοιπόρους στο τραγούδι τον Μάκη Κιάμο και Δημήτρη Καλογήρου. Τους στηρίζει η κομπανία του Γιώργου Δάμου, με τον ίδιο στο κλαρίνο και συνεπίκουρους τον Αντώνη Κακούρη και Σταύρο Λώτση.

Ηπειρώτικα τραγούδια θα αποδώσουν ακόμη η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με κυραντζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Ηπειρώτικους χορούς θα αποδώσει ένα μεγάλο χορευτικό, που αποτελείτε από μέλη των χορευτικών:


 
 • Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου,

 • Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας,

 • Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων,

 • Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου,

 • Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού,

 • Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων,

 • Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης,

 • Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών,

 • Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου,

 • Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου,

 • Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας,

 • Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά,

 • Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου και

 • Σύλλογος Δροπολιτών Βορείου Ηπείρου.

Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι. Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.

Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.

Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα. Με δωρεάν είσοδο.

Για ενίσχυση των οικονομικών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, θα εκδοθεί λαχειοφόρος αγορά που θα αποτελείται από 4.000 λαχνούς των 2 ευρώ ο καθένας, με πλούσια δώρα και με επιτόπια δημόσια κλήρωση. Μια συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και των Συλλόγων Ηπειρωτών της Ανατολικής Αθήνας και Αττικής, που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.

Η λαχειοφόρος αγορά της ΠΣΕ, θα διανείμει πολλές 2ήμερες και 3ήμερες διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας και στα Ζαγοροχώρια, προσφορά των ξενοδόχων της Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ζαγορίου και άλλα πλούσια δώρα. Επειδή συνεχίζονται οι προσφορές των χορηγών μας, θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ανακοίνωση με τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.

Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαγητό από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας μας.

Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2017, από τις 21.00' μέχρι που θα βγει ο ήλιος την άλλη μέρα, ανταμώνουμε όλοι στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο Πύργο Βασιλίσσης, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον

Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια του προπέρσινου καλοκαιρινού ανταμώματος στο δημοτικό γήπεδο Ιλίου στο πάρκο Τρίτση, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουμε και να το μολογάμε, για πολλά χρόνια!

Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!

Χορηγός Επικοινωνίας είναι, τηλεοπτικά η ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 και ραδιοφωνικά το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

    

2-trailer «Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018», Της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00',  στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης,

Αρχεία βίντεο - μοντάζ και διαδίκτυο Ναπολέων Ροντογιάννης δημιουργός του site 

https://www.giannena-e.gr

Φωνή: Νίκος Γκεσούλης (σκηνοθέτης – Ηθοποιός)

  

    

  

 

 

   

 

 

 

   

   

αριθμός επισκεπτών
    --