Πολιτισμός

χορός

Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας

συμμετείχε σε τρεις κορυφαίες εκδηλώσεις

το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2023. 

Πιο συγκεκριμένα, χορευτικό τμήμα εμφανίστηκε στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Μπροστά σε περίπου 5000 θεατές στο κατάμεστο Βελλίδειο το άρτια καταρτισμένο χορευτικό τμήμα του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου χόρεψε βλάχικους χορούς.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, το Σάββατο, χορευτικό τμήμα εμφανίστηκε στο Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ" στην Τεχνόπολη στο Γκάζι σε εκδήλωση όπου τιμήθηκε για το έργο του ο Ηπειρώτης αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Λέανδρος Σπαρτιώτης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πέτρος Λούκας Χαλκιάς και ο εγγονός του Πέτρος Χαλκιάς.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μεικτό χορευτικό τμήμα συμμετείχε στο Μεγάλο Αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων  στη Χαλκίδα όπου συμμετείχαν 62 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με πολλή επιτυχία.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στις τρεις εκδηλώσεις προσκάλεσαν τους παρευρισκομένους να επισκεφτούν την Ελευσίνα που είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Η Πρόεδρος

Ελένη Γκόγκου

 

Τέσσερες φωτογραφίες από τις τρεις κορυφαίες εκδηλώσεις

 

 

 

Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας συμβάλει στη διάδοση των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας, στην ιδιαίτερη λαογραφική παράδοση της Ηπείρου και αποτελεί τον αδιάσπαστο συνεκτικό κρίκο των γενεών των Ηπειρωτών της πόλης.

 

      αριθμός επισκεπτών