Πολιτισμός

χορός

Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου"

Δελτίο Χορού  Απρίλιος 2012

 01. Βραδιές της Πέμπτης

26/04/2012 Bodymusic και κρουστικός χορός. Μουσικοί ήχοι και χορός με όργανο το σώμα. Συντελεστές: Θάνος Δασκαλόπουλος, Ελίνα Βαφειάδη, Νατάσα Χαντά-Μάρτιν, Ναυσικά Τζάνου, Γιώργος Φασόλης, Ολυμπία Σωτηροπούλου.

03/05/2012 Αφροκουβανέζικη μουσικοχορευτική παράδοση (Music and Dance of The Orishasin Santeria), με τη σχολή African Percussions. Εισηγητής: Σταύρος Νταντούς, εθνομουσικολόγος. Κρουστά: Σταύρος Νταντούς, Carlos Menendez, Άγγελος Πολυχρόνου. Τραγούδι: Akemis Teran Carrera. Χορός: IvanLopez και Mariella Nelson. Συμμετέχουν οι μαθητές της σχολής.

10/05/2012  Άρωμα Πόλης. Τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη. Παραδοσιακή χορωδία της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων «Εφέσου Μελίσματα». Διδασκαλία-διεύθυνση: Μαρία Τζανουκάκη. 

17/05/2012 Έκθεση εργοχείρων κεντητικής από τις μαθήτριες των ελεύθερων μαθημάτων του Θεάτρου "Δόρα Στράτου".

 02. Θέλετε μουσικούς;

Τα παλιά χρόνια, όταν ήθελαν όργανα για πανηγύρι ή για γάμο πήγαιναν στο καφενείο των μουσικών - εκεί σύχναζαν όλοι οι οργανοπαίχτες περιμένοντας τους πελάτες. Τώρα που έκλεισαν αυτά τα καφενεία μπορείτε να ρωτήσετε στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" για οποιοδήποτε όργανο, από κάθε περιοχή, για παράσταση, για γλέντι ή για διδασκαλία.

 03. Μαθήματα χοροθεραπείας

Για δασκάλους χορού, ψυχολόγους, θεραπευτές γενικά. Πιστοποίηση από το CID-UNESCO. Κάθε Παρασκευή 17:30-19:00 στο Θέατρο "Δόρα Στράτου".

Υπενθυμίζουμε το σεμινάριο 30 ωρών από την καθηγήτρια, ψυχαναλύτρια και συγγραφέα France Schott-Billmann και ζωντανή συνοδεία κρουστών 14-18 Μαΐου 2012.

04. Αρχαίος ελληνικός χορός

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στο πόρταλ www.orchesis-portal.org αφιερωμένη στο χορό στην αρχαία γλυπτική, με πλούσια εικονογράφηση και πληροφορίες. Εκεί θα βρείτε και άλλες ιστοσελίδες με μελέτες πάνω σε θέματα Ιστορίας του Χορού. Για τον αρχαίο χορό ετοιμάζονται και άλλες ειδικευμένες ιστοσελίδες. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε στ ην Ομάδα Αρχαίας Όρχησης.

 05. Παλιά τεύχη του περιοδικού

Έχουν εκδοθεί μέχρι το τεύχος 114 και είναι διαθέσιμα σε 6 τόμους: οι τρεις πρώτοι καλύπτουν από τρία έτη και 3 τελευταίοι από ένα έτος. Κατάλογο θα βρείτε στη Χορευτική Βιβλιοθήκη στο  www.dance-library.gr

 06. Κουτάλια για μικρασιατικούς χορούς

Οι δάσκαλοι αμελούν να διδάξουν το "παίξιμο" των κουταλιών στους χορευτές τους, όμως τα κουτάλια (χουλιάρια τα λένε οι Μικρασιάτες) είναι απαραίτητα για όλους τους μικρασιατικούς χορούς. Επειδή είναι δυσεύρετα, μπορούν να τα προμηθευτούν από το Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου".

07. Δωρεάν μαθήματα

Τον Ιούνιο προγραμματίζονται δωρεάν μαθήματα ελληνικών χορών, ζητήστε το πρόγραμμα.

 08. Ημέρα του Χορού

Για την παγκόσμια Ημέρα του Χορού 29 Απριλίου μπορείτε:

- να στείλετε την εκδήλωσή σας για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα

- να κατεβάσετε το επίσημο μήνυμα

- να χρησιμοποιήσετε το σήμα του CID-UNESCO (ζητήστε το από τη γραμματεία).

  

Το Δελτίο Χορού στέλνεται κάθε μήνα στα ελληνόφωνα μέλη του CID-UNESCO σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε 11.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χορού.

Προηγούμενα Δελτία Χορού, με πληροφορίες και ευκαιρίες που ισχύουν ακόμα:   www.grdance.org και http://sites.google.com/site/athenssectioncidunescosite/

Τηλ. 210 324 4395 και 210 921 2866

 

 Dora Stratou Dance Theatre
Scholiou 8, Plaka, GR-10558 Athens, Greece
www.grdance.org            mail@grdance.org

αριθμός επισκεπτών
    --