ΤΑ ΝΕΑ
Τζέιν Φρίντμαν

Η Άμαζον αποσύρει πλαστά βιβλία

γραμμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Αναδημοσίευση από bookpress.gr         

 

Η Amazon απέσυρε από την ιστοσελίδα της πέντε βιβλία τα οποία, παρόλο που αποδίδονταν στη συγγραφέα Τζέιν Φρίντμαν, είχαν «γραφτεί» από άγνωστο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο την εξαπάτηση των αναγνωστών.

Η διαμαρτυρία της Φρίντμαν

Η ίδια η συγγραφέας διαμαρτυρήθηκε για την κυκλοφορία των βιβλίων, τα οποία έφεραν το όνομά της στο εξώφυλλό τους χωρίς καμία εξουσιοδότηση και ήταν έργα «πραγματικά χαμηλής ποιότητας».

Πολλά από τα κείμενά μου μπορούν να διαβαστούν δωρεάν στο διαδίκτυο, επειδή εδώ και πολλά χρόνια γράφω στο μπλογκ μου, οπότε δεν θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο για την Τεχνητή Νοημοσύνη να μιμηθεί τον τρόπο με τον οποίον γράφω

Η Φρίντμαν έχει γράψει πολλά δοκίμια για τον εκδοτικό κλάδο, καθώς και για τη συγγραφή και την προώθηση μυθιστορημάτων και έργων ποίησης. Τα πλαστά βιβλία απευθύνονταν σε επίδοξους συγγραφείς, παρουσιάζοντάς τους στρατηγικές για να προωθήσουν τα βιβλία τους μέσω της Amazon.

«Μόλις άρχισα να διαβάζω αυτά τα βιβλία, τις αρχικές σελίδες, το βιογραφικό, κατάλαβα αμέσως πως είχαν δημιουργηθεί ως επί το πλείστον, αν όχι εξ ολοκλήρου, από την Τεχνητή Νοημοσύνη… Πολλά από τα κείμενά μου μπορούν να διαβαστούν δωρεάν στο διαδίκτυο, επειδή εδώ και πολλά χρόνια γράφω στο μπλογκ μου, οπότε δεν θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο για την Τεχνητή Νοημοσύνη να μιμηθεί τον τρόπο με τον οποίον γράφω», δήλωσε η Φρίντμαν.

Τα πλαστά έργα προστέθηκαν και στο προφίλ της συγγραφέα στο Goodreads. Παρόλο που οι εκπρόσωποι της Amazon αρνήθηκαν αρχικά να ικανοποιήσουν το αίτημά της να αφαιρέσουν τα βιβλία από την ιστοσελίδα τους, κινητοποιήθηκαν μετά από τη δημοσίευση μιας ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι πως αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε άτομο που έχει ένα όνομα, κάποια φήμη ή κάποιο κύρος, για να επωφεληθεί κάποιος άλλος», είπε η Φρίντμαν. 

 

 

      αριθμός επισκεπτών