ΤΑ ΝΕΑ

Στέφανος Πάσχος

εικαστικός φωτογράφος

Απεβίωσε στις 4-1-2017 και ο Στέφανος Πάσχος,

γιαννιώτης αλλά ζούσε χρόνια τώρα στη Αθήνα.

Ο Στέφανος Πάσχος ήταν εικαστικός φωτογράφος,

άλλαξε πολλά στο χώρο της φωτογραφίας στην χώρα μας,

πρωτοποριακός και μοναδικός.

   

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Στέφανου Πάσχου

 


Στέφανος Πάσχος

Στέφανος Πάσχος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1948. Ήταν καθηγητής φωτογραφίας.  Σύμφωvα με τις αναφορές των διεθνών περιοδικών  και των ειδικών της φωτογραφίας θεωρείται - A Greek Master. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και σπούδασε φωτογραφία στο Παρίσι. Ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του   Τμήματος  Φωτογραφίας  στην  Σχολή  Κινηματογράφου   και Τηλεόρασης- Σταυράκου.

Συνιδρυτής του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών, του Studio Diadromi και του Image Studio. Συνεργάστηκε με τις Σχολές Ζηρίδη, με  την Leica  -  Academy και  το European school of photography. Συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε σεμινάρια και σε workshops στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είχε στο ενεργητικό  του δέκα  ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δέκα διεθνείς συμμετοχές σε φεστιβάλ και σε είκοσι ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε  σε δώδεκα εκδόσεις βιβλίων, ενδεικτικά:  ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – COULENTIANOS-FILOLAOS, ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,  ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, CHAMBESY GENEVE – ΕΛΒΕΤΙΑ,  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ, Ημερολόγια  FUJI   FILM και CALIBRA. Ειδικός έπαινος  για  την έκδοση  του συλλεκτικού  PORTOFOLIOS  του  ΕΒΡΑΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ  ΑΘΗΝΩΝ. 

Εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας τεσσάρων κινηματογραφικών ταινιών (οι ταινίες, Το  ΚΟΥΝΟΥΠΙ  του Τ. Λυκουρέση και ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ  του Γ.Μαρή  βραβεύτηκαν  στο φεστιβάλ  Θεσσαλονίκης).

Για το έργο του υπάρχουν πολλές αναφορές και αφιερώματα στον ελληνικό και ξένο τύπο και  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης  της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έργα του φιλοξενούνται στη BIBLIOTHEQUE  NATIONAL   DE  PARIS , στο CENTRE  CULTURELLE  DE  «BEAUBOURG», στη  φωτογραφική  συλλογή  του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στο ΜΟΥΣΕΙΟ  ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΑΘΗΝΩΝ και ΣΚΟΠΕΛΟΥ και σε  ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  


 

   

 

 

 

    αριθμός επισκεπτών