ΤΑ ΝΕΑ
                              
     

  

IWWF 2019 Europe and Africa Water Ski 35+ Championships Ioannina

Δημόσια · Διοργανωτές: ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙ ΠΑΜΒΩΤΙΣ και
Κανάλι θαλασσίου σκι Αμφιθέας "Water ski lake of Amfithea
"

Γράφει η Γεωργία Χαλάτση Δημοσιογράφος Τηλ. επικοινωνίας: 6973024184       

 

Τελετή έναρξης   26/07/2019

 

Εντυπωσιακό θέαμα προσφέρουν οι αθλητές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι 35+ 2019, στο κανάλι της Αμφιθέας, μετά και την επίσημη τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι εθνικές αποστολές, με τις σημαίες των χωρών που εκπροσωπούν, παρέλασαν από την νότια πύλη του Κάστρου και παρατάχθηκαν στον πανέμορφο χώρο, μπροστά από το Μουσείο Αργυροτεχνίας, που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Στους αγώνες συμμετέχουν 102 αθλητές από τις χώρες Αυστρία, Βέλγιο, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Μεγ. Βρετανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και 20μελής αποστολή από την Ελλάδα.

Αθλητές και προσκεκλημένους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση, η οποία μετέφερε μήνυμα του υφυπουργού Αθλητισμού, με το οποίο ενθαρρύνει την διοργάνωση και την προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων.

Επίσης, τις ευχές του για καλές επιδόσεις και ασφαλείς αγώνες, έδωσαν στους αθλητές ο εκπρόσωπος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και Wakeboard Δήμος Αλεξόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι Βασίλης Μπαλαής.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος εξέφρασε την πολύπλευρη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες εντάσσονται στον «χάρτη αθλητικού τουρισμού» που έχει δημιουργήσει.

Από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κώστας Γκόγκος μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου και καλωσόρισε τους αθλητές, ευχόμενος να απολαύσουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής. Όπως σημείωσε, ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς έχουν καταφέρει να αναβαθμίσουν τις αθλητικές και όχι μόνο υποδομές, με αποτέλεσμα την προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων, σαν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+.

Πριν την κήρυξη της έναρξης των αγώνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Γοργόλη, τον Όρκο των αθλητών εκφώνησε η Πρωταθλήτρια Αγγελική Ανδριοπούλου και τον Όρκο των κριτών η Καρολίνα Κωνσταντακάτου.

Οι αποστολές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ακόμη παραδοσιακούς χορούς από τους μικρούς χορευτές και χορεύτριες του Λυκείου Ελληνίδων, ενώ η τελετή έκλεισε με μια μικρή δεξίωση.

 


 

   

   

Από τη συνέντευξη Τύπου  24/07/2019

 

«Πρωταγωνιστεί» στις διεθνείς διοργανώσεις το κανάλι της Αμφιθέας

Στον «χάρτη» των διεθνών πρωταθλημάτων του Θαλάσσιου Σκι και μάλιστα με αξιώσεις έχει μπει πλέον ο στίβος στο κανάλι της Αμφιθέας, στη λίμνη Παμβώτιδα, που από αύριο Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή, φιλοξενεί την τέταρτη υψηλού επιπέδου διοργάνωση, μέσα σε λίγα χρόνια.

Πρόκειται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+ 2019 (IWWF 2019 Europe and Africa Water Ski 35+ Championships Ioannina), στο οποίο συμμετέχουν 105 αθλητές από 21 χώρες. Ανάμεσά τους, η 20μελής Εθνική Ομάδα της χώρας μας, που διεκδικεί μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια.

Ήδη, οι εγκαταστάσεις και η διοργάνωση έχουν αποσπάσει τις θετικότατες εντυπώσεις των αθλητών που προπονούνται τις τελευταίες ημέρες στο κανάλι της Αμφιθέας, όπως αποτυπώθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Σωτήρης Χατζής, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και κριτής Δήμος Αλεξόπουλος και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και μέλος της Εθνικής Ομάδας Αγγελική Ανδριοπούλου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και μέχρι τώρα, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι αθλητές έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση», σημείωσε η κ. Χαρίση και κάλεσε τους Γιαννιώτες να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα που θα προσφέρουν οι αθλητές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

«Μπορεί οποιοσδήποτε να επισκεφθεί το κανάλι, είναι χαρά για εμάς και για τους αθλητές να υπάρχει κοινό και όποιος έρθει μπορεί να περάσει μια ωραία ημέρα, καθώς οι αγώνες γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια, και ο θεατής είναι πολύ κοντά στον στίβο. Θα το ευχαριστηθούν, γιατί είναι πραγματικά ένα πολύ θεαματικό άθλημα», σημείωσε και ευχαρίστησε τους χορηγούς και όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Ευχήθηκε δε στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη και από την πολιτεία.

Στις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο κανάλι της Αμφιθέας αναφέρθηκε ο κ. Χατζής. «Είμαστε μια μικρή ομάδα, αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη», σημείωσε και ευχήθηκε η διοργάνωση να είναι απόλυτα επιτυχημένη, προκειμένου να ακολουθήσουν και νέες διεκδικήσεις και φυσικά, οι αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους.

Τα Γιάννενα έχουν εδραιωθεί πλήρως στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ως ένας από τους καλύτερους χώρους για τη διεξαγωγή μεγάλων αγώνων και μέσα σε ελάχιστα χρόνια, είναι το τέταρτο μεγάλο πρωτάθλημα που διοργανώνουν ο Όμιλος «Παμβώτις», η Ομοσπονδία και η κοινωνία των Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Το δεύτερο σημείο που θέλω να πω είναι ότι το κανάλι θεωρείται επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για την πραγματοποίηση των αγώνων. Δεν είναι μόνο η οργάνωση, ο κόσμος της πόλης και η φιλοξενία, αλλά είναι και το τεχνικό κομμάτι, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες αγώνων τέτοιου επιπέδου. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι προσπάθειες της Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου έχουν αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος ότι, και στο μέλλον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα δώσει πολύ μεγάλους αγώνες σε αυτό το πολύ όμορφο μέρος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ότι αποτελούν επιπλέον πλεονεκτήματα, πέρα από το γεγονός πως η πόλη «αγκαλιάζει» τους αθλητές, η εύκολη πρόσβαση μέσω και του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και η ποιότητα του νερού.

«Το αεροδρόμιο το οποίο είναι στα 2 χλμ, είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς, γιατί υπάρχουν μέρη στον κόσμο, καταπληκτικά για σκι, αλλά είναι στο πουθενά. Το δεύτερο είναι η ποιότητα του νερού. Μπορεί να μοιάζει μαύρο, αλλά είναι πεντακάθαρο, τα σκάφη δεν δημιουργούν κατάλοιπα, κατά συνέπεια οι ξένοι αθλητές που έρχονται περνούν καλά σε επίπεδο διαμονής και αγωνιστικό», σημείωσε.

Για έναν καταπληκτικό στίβο για το άθλημα του Θαλασσίου Σκι, έκανε λόγο από την πλευρά της η κ. Ανδριοπούλου, σημειώνοντας πως η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί με στόχο όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις.

 «Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά εδώ και θεωρείται στην Ευρώπη ένας από τους καλύτερους στίβους. Αυτό κάνει τους αθλητές να θέλουν να έρθουν να αγωνιστούν εδώ και η αναγνώριση έρχεται και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που δίνει τόσα πρωταθλήματα στην πόλη των Ιωαννίνων. Είμαστε μια τεράστια ομάδα φέτος, έχουμε 20 πολύ καλούς αθλητές, πάμε για μετάλλια και χρειαζόμαστε όλους να έρθετε να μας χειροκροτήσετε και να μας δώσετε δύναμη. Είμαστε στην Ελλάδα, θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου», σημείωσε.

Η κ. Ανδριοπούλου σημείωσε επίσης την συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από νέους αθλητές και επιδόσεις, αλλά και το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει.

Οι αγώνες ξεκινούν από τις 8 το πρωί και συνεχίζονται μέχρι τη δύση του ηλίου, ενώ στον χώρο διατίθεται καφές και catering.

H τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στον χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο Κάστρο των Ιωαννίνων, ενώ η τελετή λήξης την Κυριακή 29 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Epirus Palace.

Η πρόσβαση για το Κανάλι της Αμφιθέας είναι ακριβώς δίπλα από τα γήπεδα του παραλίμνιου πάρκου στο Πέραμα, δεξιά του κεντρικού δρόμου.

 


 η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Σωτήρης Χατζής, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και κριτής Δήμος Αλεξόπουλος και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και μέλος της Εθνικής Ομάδας Αγγελική Ανδριοπούλου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   28/07/2019

 

Έντεκα μετάλλια για την ελληνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+

Με έντεκα μετάλλια για την Εθνική Ομάδα της χώρας μας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στο κανάλι της Αμφιθέας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+ 2019 (IWWF 2019 Europe and Africa Water Ski 35+ Championships Ioannina), που διοργάνωσε ο Όμιλος Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων «Παμβώτις» με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι.

Οι αγώνες χάρισαν πλούσιο θέαμα στο κοινό, αλλά και υψηλές επιδόσεις στους αθλητές, που προέρχονταν από 20 χώρες, καθώς και μια άψογη φιλοξενία.

Η 20μελής Εθνική Ομάδα της Ελλάδας κατάφερε να κατακτήσει 11 μετάλλια και να βάλει ψηλά τον πήχη για την επόμενη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, στο σλάλομ, στην κατηγορία των ανδρών 35+ ο γιαννιώτης Τάσος Χατζής κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Σωτήρης Κύπριος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 55+ και ο Γιώργος Γαβριήλ το ασημένιο στην κατηγορία 65+. Στο σλάλομ γυναικών, στην κατηγορία 35+ η Αγγελική Ανδριοπούλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στις φιγούρες γυναικών 35+ η Αγγελική Ανδριοπούλου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με την Σύλια Σταντίδη να κατακτά την τρίτη θέση. Η Αγγελική Παπαδημητρίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 45+. Στους άνδρες, ο Θύμιος Κουσαθανάς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 35+.

Στο άλμα, στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν η Σύλια Σταντίδη και η Αγγελική Ανδριοπούλου στην κατηγορία 35+, ενώ η Αγγελική Παπαδημητρίου κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 45+.

Τα μετάλλια της ελληνικής αποστολής αναμένεται να αυξηθούν, καθώς το βράδυ γίνεται η απονομή στο τρίαθλο και το ομαδικό, με βάση τις βαθμολογίες των αθλητών, στην επίσημη τελετή λήξης, στο ξενοδοχείο Epirus Palace.

 


 

  

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  29/07/2019

 

Με 15 μετάλλια συνολικά για την Ελληνική Ομάδα και την απόλυτη ικανοποίηση των φιλοξενούμενων αθλητών και κριτών από 21 χώρες της Ευρώπης, ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+ 2019 (IWWF 2019 Europe and Africa WaterSki 35+ Championships Ioannina), που διοργάνωσε ο Όμιλος Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων «Παμβώτις» με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, στο κανάλι της Αμφιθέας.

Για τέσσερις ημέρες, ο στίβος στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας φιλοξένησε τις προσπάθειες των αθλητών που εντυπωσίασαν με το σλάλομ, τις φιγούρες και το άλμα και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις.

Κατά την τελετή λήξης, εξάλλου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο Epirus Palace, τόσο ο επικεφαλής των Κριτών Gavin Kelly,όσο και οι αθλητές δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την άψογη τεχνικά και οργανωτικά διοργάνωση, τις υποδομές που έχουν αναδείξει το κανάλι της Αμφιθέας σε έναν από τους καλύτερους στίβους της Ευρώπης και φυσικά την φιλοξενία στα Γιάννενα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα μετάλλια στο τρίαθλο, δηλαδή στους αθλητές που διακρίθηκαν με βάση τη βαθμολογία στα τρία αγωνίσματα, καθώς και στο ομαδικό, από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των παραγόντων της Ελληνικής και Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι.

Μεταξύ αυτών ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μάκης Τσιπέλης, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δήμος Αλεξόπουλος και  εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βασίλης Μπαλαής.

Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε έτσι ακόμη τρία μετάλλια, με την «χρυσή» Αγγελική Ανδριοπούλου και την «χάλκινη» Σύλια Σταντίδη στην κατηγορία γυναικών 35+, το ασημένιο μετάλλιο της Αγγελικής Παπαδημητρίου στην κατηγορία 45+, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση του βάθρου. Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας και την τρίτη θέση οι αθλητές της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τους τελικούς που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, η ελληνική Εθνική Ομάδα κατέκτησε έντεκα μετάλλια.

Συγκεκριμένα, στο σλάλομ, στην κατηγορία των ανδρών 35+ ο γιαννιώτης Τάσος Χατζής κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Σωτήρης Κύπριος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 55+ και ο Γιώργος Γαβριήλ το ασημένιο στην κατηγορία 65+.Στο σλάλομ γυναικών, στην κατηγορία 35+ η Αγγελική Ανδριοπούλουκατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στις φιγούρες γυναικών 35+ η Αγγελική Ανδριοπούλου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με την Σύλια Σταντίδη να κατακτά την τρίτη θέση. Η Αγγελική Παπαδημητρίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 45+. Στους άνδρες, ο Θύμιος Κουσαθανάς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 35+.

Στο άλμα, στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν η Σύλια Σταντίδη και η Αγγελική Ανδριοπούλου στην κατηγορία 35+, ενώ η Αγγελική Παπαδημητρίου κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 45+.

  


 

 

   

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στη σελίδα στο Facebookhttps://www.facebook.com/events/691740607906067/ και https://www.facebook.com/skipamvotis/

 

 


  

  

  

  

  

  

  

   

 

 

    αριθμός επισκεπτών