ΤΑ ΝΕΑ

 

«Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση»

Τα ονόματα των καθαρμάτων και για ποια εγκλήματα καταδικάστηκαν

Αναλυτικά η απόφαση του δικαστηρίου

για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής 

Αναδημοσίευση από rovespieros.gr       

«Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση».

Αυτή ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του δικαστηρίου η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση, μέσα αλλά και έξω από το δικαστήριο.

Τα ονόματα των καθαρμάτων και για ποια εγκλήματα καταδικάστηκαν – Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με την απόφαση, εφτά πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Συγκεκριμένα, ένοχοι κρίθηκαν οι:

Νίκος Μιχαλολιάκος (ως αρχηγός), Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής (Καιάδας), Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέρμης Ματθαιόπουλος.

Το δικαστήριο κήρυξε επίσης ενόχους για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή τους πρώην βουλευτές και στελέχη της:

Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνη. Γρέγο, Νίκο Μίχο, Νίκο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρήστο Αλεξόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρη Κουκούτση.

Ως μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής, καθώς και άλλα στελέχη.

Με βάση τις παραπάνω καταδικαστικές αποφάσεις του δικαστηρίου -και χωρίς να διαθέτουμε το σκεπτικό της απόφασης- εύλογα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το δικαστήριο αποδέχτηκε ως δομή της εγκληματικής οργάνωσης την ίδια τη δομή του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Για τη δολοφονία Φύσσα


  

Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ένοχο για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα τον χρυσαυγίτη δολοφόνο και στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Γιώργο Ρουπακιά.

Από τους 18 κατηγορούμενους για συνέργεια, ένοχοι κρίθηκαν οι 16.

Συγκεκριμένα οι:

Αν. – Μ. Αναδιώτης, Γ. Δήμου, Ελπ. Καλαρίτης, Ι. – Β. Κομιανός, Κ. Κορκοβίλης, Αν. Μιχάλαρος, Γ. Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γ. Σκάλκος, Γ. Σταμπέλος, Λ. Τσαλίκης, Αθ. Τσόρβας, Ν. Τσόρβας και Αρ. Χρυσαφίτης.

 Απαλλάχτηκαν δύο λόγω αμφιβολιών, οι Στ. Σαντοριναίος και Γ. – Χ. Τσακανίκας.

 

Για την απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων εργατών

Για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Συγκεκριμένα οι:

Δημ. Αγριογιάννης, Μ. Ευγενικός, Θ. Μαρίας, Αν. Πανταζής, Κωστ. Παπαδόπουλος.

     

  

Για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και απλή σωματική βλάβη κατά περίπτωση στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στον Ιορδάνη Πουντίδη και τον Νίκο Ζύμαρη, παραγράφοντας το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης.

Συγκεκριμένα ένοχοι κρίθηκαν οι:

Ι. Καστρινός, Αν. Πανταζής και Χρ. – Αντ. Χατζηδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι 11 από τους 68 κατηγορούμενους ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Στην αίθουσα δεν βρίσκονταν κανένας από όσους κατηγορούνταν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ούτε ο Ρουπακιάς ήταν παρών.

   Ο Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  

 

      αριθμός επισκεπτών