ΤΑ ΝΕΑ

Τα εμβόλια και οι θρησκευάμενοι «ναι μεν αλλά»

γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

αναδημοσίευση από imerodromos.gr       

Τελικά η κυβέρνηση τα κατάφερε με την εγκληματική  διαχείριση της πανδημίας να κάνει τον κόσμο να μην πιστεύει καμία από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες. 

Αντί να φροντίσει να πάρει μέτρα ώστε να επιτευχθεί η γενικευμένη εμβολιαστική κάλυψη του λαού με μια σοβαρή επιστημονική ενημέρωση, άφησε διάφορους αρμόδιους να λένε άλλα τη μια μέρα κι άλλα την άλλη.  Ούτε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης πήρε (παράδειγμα τα σχολεία, οι χώροι δουλειάς και οι συγκοινωνίες) κι έκανε και τα χατίρια των μεγαλοξενοδόχων και των αεροπορικών εταιριών. Απλώς  τα έριξε όλα σε μας και  στην «ατομική ευθύνη». Κι από κοντά αυτός ο αδυσώπητος πόλεμος των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών που η μία έβγαζε σκάρτα τα προϊόντα της άλλης.

Αποτέλεσμα; εκατοντάδες χιλιάδες καλοπροαίρετοι  άνθρωποι να μην τους πιστεύουν. Και το κυριότερο με την πολιτική τους τροφοδότησαν ένα κίνημα στο οποίο τον τόνο τον δίνουν τα πιο σκοταδιστικά στοιχεία. Ένα κίνημα με πολλά πλοκάμια που δίπλα στους γραφικούς ελληνοταλιμπάνηδες θα βρεις και διάφορους τάχα μου «σοβαρούς» αμφισβητίες αλλά τελευταία και κάποιους «ναιμεναλλάδες» που αφού πουν δυο τρεις κουβέντες σοβαρές σου πετάνε ευθύς αμέσως και το  «αλλά όμως» και αρχίζουν την αμφισβήτηση των εμβολίων. 

Το κείμενο των θρησκευτικών σωματείων 

Ένα τέτοιο κείμενο είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Το υπογράφουν θρησκευτικά σωματεία των Αθηνών. Τα περισσότερα γνωστά για τις αντιδράσεις τους σε κάθε προοδευτικό μέτρο στην κοινωνία και στην Παιδεία.  

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, λοιπόν, αρχίζουν με το μαλακό εκφράζοντας  «την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν για τον Covid-19, καθώς και σε όσους εξαναγκάστηκαν σε εμβολιασμό παραβιάζοντας την συνείδησή τους, διότι εκβιάστηκαν από τους εργοδότες τους με απόλυση και δεν είχαν άλλη δυνατότητα να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες τους». 

Στη συνέχεια αφού προχωρούν  στη διαβεβαίωση πως «δεν ανήκουμε σε κάποιο «αντιεμβολιαστικό» κίνημα, ούτε είμαστε κατά των εμβολίων, γενικά» αρχίζουν σιγά-σιγά και χειρουργικά το «πριόνισμα» επιστρατεύοντας και τη χριστιανική θρησκεία: 

«Δηλώνουμε όμως ότι, ο εμβολιασμός, όπως και κάθε άλλη ιατρική πράξη, πρέπει να αποτελούν ελεύθερη επιλογή του κάθε ανθρώπου και οποιοσδήποτε εκβιασμός για την πραγματοποίησή τους, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη ιατρικής και νομικής ευθύνης από την Πολιτεία αλλά και από τα αρμόδια ιατρικά όργανα, για τις παρενέργειες από τα εμβόλια αυτά, δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές της ιατρικής επιστήμης, ούτε με το νομικό πολιτισμό μας, το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ούτε με την χριστιανική πίστη που κατατάσσει την ελευθερία και το αυτεξούσιο ως σύμφυτες ιδιότητες της ουσίας του ανθρώπου» ( Προσοχή: καμία αναφορά δεν κάνουν στον άνθρωπο ως κοινωνικό ον, ως μέλος μιας κοινωνίας). 

Και αφού τα είπαν όλα αυτά μπαίνουν και στο ψητό ξεχνώντας μερικά  από τα παραπάνω και λέγοντας αυτά που πραγματικά πιστεύουν: 

«Εξ άλλου, λένε, δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση πως ο εμβολιασμός εξασφαλίζει οποιονδήποτε και οπωσδήποτε από την νόσηση ή την μετάδοση, ούτε είναι απολύτως ασφαλής». 

Προσευχηθείτε, προσευχηθείτε. Ιδού η σωτηρία! 

Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο; Τύφλα νάχουν όλοι αυτοί. Το πρόβλημα θα λυθεί με τις προσευχές: 

«Παραμένουμε όλοι ενωμένοι, υψώνοντας τις προσευχές μας στον Θεό να άρει αυτήν την δοκιμασία της ασθένειας». 

«Προσευχηθείτε» λοιπόν αδελφοί , μας καλούν τα σωματεία: Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»,  Εστία Πατερικών Μελετών, Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.),Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.), Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ,) Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.),Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης», Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.). 

Κι αφού προσευχηθείτε αδελφοί, πιστεύοντες και μη, για να πιάσουν οι παρακλήσεις σας «ταις πρεσβείαις» των παραπάνω σωματείων ας  δούμε  την «ταυτότητα» όλων αυτών των φορέων για να ξέρουμε και με ποιους έχουμε να κάνουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 

Εστία Πατερικών Μελετών

Στην ιστοσελίδα της Εστίας δημοσιεύεται σημείωμα (γραμμένο με το πολυτονικό) με τίτλο « Η ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας απειλείται και η ελευθερία μας ασφυκτιά» στο οποίο αναφέρονται και τα παρακάτω «επιστημονικά» για τους εμβολιασμούς:  

«Ἡ ἀνθρωπότητα ἔγκλειστη ἀναμένει τή λύτρωσή της, ἡ ὁποία κατά τούς κρατοῦντες θά ἔρθει μόνο μέ τό πολυδιαφημισμένο ἐμβόλιο. Ὅμως: 

Δέν ὑπάρχει σύγκλιση ἀπόψεων στήν ἐπιστημονική κοινότητα ὄχι μόνον ὅσον ἀφορᾶ στά ἄμεσα μέτρα ἀντιμετώπισης τοῦ κορωνοϊοῦ (μάσκα, lockdown κλπ) άλλά καί ὅσον ἀφορᾶ στήν ἀποτελεσματικότητα καί τίς πιθανές παρενέργειες τῶν ἕως τώρα διαθεσίμων ἐμβολίων. 

Γιά νά δοκιμαστεῖ σωστά ἕνα ἐμβόλιο χρειάζεται περίπου μία δεκαετία. Σήμερα τό ἐμβόλιο τῆς γρίπης μετά ἀπό τόσα χρόνια κλινικῆς ἐμπειρίας ἔχει μόνον 40%-60% ἀποτελεσματικότητα. Ἐνῶ οἱ τωρινές διαβεβαιώσεις γιά σύντμηση τοῦ ἀπαιτουμένου χρονικοῦ διαστήματος σέ λιγότερο ἀπό ἕνα χρόνο παραπέμπουν μᾶλλον σέ τεχνικές μάρκετινκ …». 

Οι «προφητείες» του  Αγίου Παϊσίου! 

Και για να στηριχθούν τα «επιστημονικά» επιχειρήματα επιστρατεύονται και οι προφητείες του … Αγίου Παϊσίου:

«Βλέποντας ὅσα συμβαίνουν στίς μέρες μας, δέν μποροῦμε νά μένουμε ἀδιάφοροι σέ αὐτά πού εἶπε προφητικά ὁ ἅγιος Παΐσιος καί γράφτηκαν στίς σελίδες 185-186 τοῦ βιβλίου «Πνευματική Ἀφύπνιση»:: «Σιγά σιγά μετά τήν κάρτα καί τήν ταυτότητα, δηλαδή τό «φακέλωμα», θά προχωρήσουν πονηρά στό σφράγισμα. Μέ διάφορα πονηρά μέσα θά κάνουν ἐκβιασμούς γιά νά δέχονται οἱ ἄνθρωποι τό σφράγισμα στό μέτωπο ἤ στό χέρι.  Θά στριμώξουν τά πράγματα καί θά ποῦν: «Μόνο μέ τίς κάρτες θά κινεῖσθε· τά χρήματα θά καταργηθοῦν».


Ο Άγιος Παΐσιος όλα τα είχε δει και όλα τα είχε προβλέψει. Τύφλα να’χουν όλης της ανθρωπότητας οι επιστήμες και οι κατακτήσεις. Άτυχε Tζορντάνο Μπρούνο τσάμπα παραδόθηκες στην πυρά από την Ιερά Εξέταση γιατί επέμενες πως στο σύμπαν δεν υπάρχει μόνο η γη…

Στή σελ. 181 τοῦ ἴδιου βιβλίου: «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρέθηκε ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνει κανείς, θά τόν σφραγίζουν». Τά λόγια αὐτά εἰπώθηκαν ὅπως σημειώνουν οἱ μοναχές τήν περίοδο 1981-1994. Δηλ. τό λιγότερο πρίν 26 χρόνια, ὅταν δέν ὑπῆρχε στόν ὁρίζοντα οὔτε ὑποψία εἴτε γιά γρίπη εἴτε γιά τόν κορωνοϊό καί τά ἐμβόλιά του. 

Εἶναι αὐτό τό ἐμβόλιο γιά τό ὁποῖο κάνει λόγο ὁ ἅγιος Παΐσιος ἤ ἀναφέρεται σέ ἄλλο;  Εἴτε εἶναι αὐτό εἴτε ἄλλο καί μόνο ὁ  θόρυβος  πού γίνεται γιά τό συγκεκριμένο ἐμβόλιο, μᾶς δημιουργεῖ ὑποψίες ὡς πρός τήν ἀθωότητά του…».  

Το είπε, λοιπόν, και ο Άγιος Παΐσιος , τα σκυλιά δεμένα και άλαλα τα χείλη ημών των ασεβών που θέλουμε και εμβόλια οι αντίχριστοι… 

Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωσις (Π.Ο.Ε.) 

Εκδίδει την  εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», που κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή και  διαθέτει ιστοσελίδα με τον ίδιο τίτλο. Ακραία συντηρητική, ασκεί σκληρή κριτική στην ηγεσία της επίσημης Εκκλησίας την οποία κατηγορεί για «εκκοσμίκευση», υποταγή στην Πολιτεία και «Οικουμενισμό» ( διάλογος ορθοδόξων –καθολικών κ.λπ.). 


Ο «Ορθόδοξος Τύπος», βήμα για διάφορους «γέροντες» ρασοφόρους που το παίζουν «γκουρού» για χιλιάδες πιστούς.

Χαρακτηριστικά για το πώς αντιμετωπίζει ο Ο.Τ. τους κληρικούς που λένε απλά και λογικά πράγματα, είναι αυτά που έγραψε για τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο που είπε κάτι το πολύ απλό. Κάλεσε τους παπάδες της μητρόπολής του να κάνουν το αυτονόητο: Να εμβολιασθούν για να προστατέψουν και τους ίδιους, αλλά και τους πιστούς. Τι ήταν να τα πει αυτά ο δεσπότης; Η εφημερίδα τον πέρασε γεννεές δεκατέσσερις. Ένα μικρό δείγμα:  

«Εἰς συνέντευξίν του εἰς τὴν ἐφημερίδα «Ταχυδρόμος» ὁ Σεβ(ασμιώτατος) Δημητριάδος, στοιχούμενος εἰς τὴν γραμμὴν τοῦ Σεβ. Μεσσηνίας, γίνεται προάγγελος τοῦ ὑποχρεωτικοῦ ἐμβολιασμοῦ εἰς τοὺς ἱερεῖς. Τὸ ἐπιχείρημά του εἶναι τὸ ἴδιο ποὺ ἐχρησιμοποιοῦσαν οἱ ἀντίθεοι κατὰ τῆς Θ. Κοινωνίας, δηλ. ἄρνησις τοῦ δικαιώματος τῆς λατρείας εἰς τοὺς πιστοὺς, διότι μεταδίδεται ὁ ἰός…». 

Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.) 

Αποτελεί το νεανικό βραχίονα του  «Ορθοδόξου Συλλόγου Ιεραποστολικής Δράσεως ο Μέγας Βασίλειος» που καθοδηγείται από την (παρα)εκκλησιαστική οργάνωση «Σωτήρ» με παραρτήματα σε 22 πόλεις. 

Αυτοί, λοιπόν, οι νεαροί βρίσκονται αλλού και αλλούτερα. Ζουν ακόμη με την «Μεγάλη Ιδέα» και το «μαρμαρωμένο βασιλιά» που θα έρθει για να… ξαναπάρουμε την Κωνσταντινούπολη. Σε ποίημα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τους διαβάζουμε και τους παρακάτω στίχους: 

«…Μαρμαρωμένε βασιλιά, βγές ἀπ’ τόν τάφο τώρα
στήν Πύλη ἔλα τή Χρυσή, γιατί ἔφθασε ἡ ὥρα!
στεφάνι βάλε ὁλόχρυσο στοῦ θρόνου σου τήν Πόλη! 
καί θά ξυπνήσει ἡ Παναγιά τήν λατρευτή της Κόρη». 

Κι άντε να βγάλεις  άκρη και να συζητήσεις σοβαρά  με δαύτους… 

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης» 

 Και μόνο το όνομα του συλλόγου, που χαίρει της επίσημης αναγνώρισης από την Εκκλησία της Ελλάδος, τα λέει όλα. Ο μοναχός Νικόδημος ο Αγιορείτης (1749-1809) που ανακηρύχθηκε και άγιος από την Εκκλησία ήταν αρχηγός των «κολλυβάδων» του Αγίου Όρους τότε που οι καλόγεροι σφάζονταν μεταξύ τους για το μείζον ζήτημα αν θα πρέπει να κάνουν τα μνημόσυνα την Κυριακή (όπως υποστήριζαν οι αντίπαλοι του Νικόδημου) ή το Σάββατο (όπως υποστήριζε ο ίδιος). Ο Νικόδημος ήταν μια από τις  σκοταδιστικές μορφές της Εκκλησίας εκείνη την εποχή και μαζί με τον Αθανάσιο Πάριο (κι αυτόν τον έκαναν άγιο) πολέμησε σκληρά τους οπαδούς του Διαφωτισμού. Τι άλλο, λοιπόν, να περιμένει κανείς από ένα σύλλογο μ’ αυτό το όνομα. Τα υπόλοιπα περιττεύουν… 

 «Οικογένεια-Πατρίδα-Θρησκεία»  το αιώνιο τρίπτυχο 

Για την Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.) « η Οικογένεια είναι ο πρωταρχικός και ο αναντικατάστατος φυσικός δεσμός και ηθικοκοινωνικός θεσμός, όπου ο Άνθρωπος βιώνει και διδάσκεται όλες τις Αξίες και μάλιστα το αιώνιο αξιολογικό-πολιτιστικό τρίπτυχο: Οικογένεια-Πατρίδα-Θρησκεία…». Ώστε έτσι λοιπόν το «αιώνιο αξιολογικό-πολιτιστικό τρίπτυχο». Κι αν αλλάξουμε τη σειρά των λέξεων θα πέσουμε στο γνωστό «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» που ευτυχώς δεν ήταν αιώνιο αλλά κράτησε μόνο… εφτά χρόνια!. 

Η ΠΕΦΙΠ, όπως και τα σωματεία που υπογράφουν την ανακοίνωση για τα εμβόλια (αλλά και άλλες οργανώσεις  πρωτοστατεί και σε άλλες άκρως  σκοταδιστικές εκδηλώσεις όπως αυτή έξω από το υπουργείο Παιδείας αύριο Δευτέρα κατά της διδασκαλίας της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Υποστηρίζουν ότι: 


 Η αφίσα-κάλεσμα της αυριανής συγκέντρωσης.
   

«Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση είναι υπόθεση της οικογένειας. 

Οι γονείς δεν παραχωρούμε το δικαίωμα αγωγής των παιδιών μας σε άλλους όταν πρόκειται για προσωπικά – ιδιωτικά θέματα. 

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα φορέα να υποβαθμίζει το ρόλο μας και να ανατρέπει τις παραδοσιακές, θρησκευτικές ή οικογενειακές μας αρχές. 

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την απόφαση, του Υπουργείου Παιδείας, που σκοπό έχει να μολύνει ηθικά, πνευματικά και σωματικά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά». 

Και τύφλωσον τα παιδία!… 

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) 

Η ΓΕΧΑ έχει αυτή τη στιγμή οκτώ μεγάλα εκπαιδευτικά συγκροτήματα. Ιδρύθηκε το 1957 από θεολόγους και κληρικούς που ανήκαν στην (παρα)εκκλησιαστική οργάνωση « Ζωή», σ’ αυτήν που ανήκε και ο αρχιεπίσκοπος της χούντας Ιερώνυμος Α΄ καθώς και οι περισσότεροι μητροπολίτες που αναδείχθηκαν εκείνα τα χρόνια. Όταν διασπάστηκε η «Ζωή» οι θεολόγοι και κληρικοί που αποχώρησαν δημιούργησαν την οργάνωση «Σωτήρ» , η οποία έχει και τον έλεγχο της ΓΕΧΑ μέχρι σήμερα. Υπό τον έλεγχο του «Σωτήρα» και με την ταμπέλα της ΓΕΧΑ λειτουργούν  σε πολλές πόλεις της χώρας και τα παραρτήματα του «Συλλόγου Ιεραποστολικής Δράσεως ο Μέγας Βασίλειος».  

Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων ( ΠΕΘ) 

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της η ΠΕΘ «είναι επιστημονική ένωση, επιστημονικό και συνδικαλιστικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1950 με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Eπιθεωρητού Μέσης Eκπαιδεύσεως Θεολόγων Καθηγητών, Ιωάννη Δαββέτα (…) Σήμερα η Π.Ε.Θ. περιλαμβάνει στις τάξεις της το μεγαλύτερο αριθμό των ορθοδόξων θεολόγων της χώρας μας». 

Πρόεδρός της από το 1973 έως το 1999 ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Κωνσταντίνος Μουρατίδης. Ο Μουρατίδης ήταν ο πολιτικός και ιδεολογικός καθοδηγητής των τριών κυπρίων μητροπολιτών οι οποίοι οργάνωσαν το 1972-73 το γνωστό (χουντικής έμπνευσης) πραξικόπημα για την απομάκρυνση του Μακαρίου από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και τον Ιούλιο του 1974 στήριξαν από τους πρώτους το πραξικόπημα της χούντας και όρκισαν τον «πρόεδρο»- μαριονέτα Νίκο Σαμψών. 

Η ΠΕΘ όλα τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στις εκστρατείες για να μην αλλάξει το (σκοταδιστικό) καθεστώς διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.

 

 

      αριθμός επισκεπτών