ΤΑ ΝΕΑ

Η Έκδοση του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ

ισοδυναμεί με θανατική ποινή

Αναδημοσίευση από aristerorevma.gr

 Η μουσική του Μίκη μας: «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»
 προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη ..... «ευχαριστούμε για την παραχώρηση»
 Εάν δεν παίζει με το άνοιγμα της σελίδας, πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει!!!

   

  


 

 

Η Έκδοση του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ ισοδυναμεί με θανατική ποινή και αποτελεί  κτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας.

Η απόφαση του Ανώτατου  Δικαστηρίου του Λονδίνου  για ακύρωση προηγούμενης απόφασης Βρετανικού Δικαστηρίου για  μη έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ  ισοδυναμεί  με θανατική ποινή, με δεδομένο ότι στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ κινδυνεύει  να καταδικαστεί σε 175 χρόνια κάθειρξης  για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Τζούλιαν Ασάνζ για 18 εγκλήματα σε σχέση  με τη δημοσίευση από το Wikileaks περισσότερων από 700.000 απόρρητων εγγράφων για τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, κυρίως στο Ιράκ  και στο Αφγανιστάν.

Οι διώξεις κατά του Ασάνζ είναι πρωτοφανείς και ουσιαστικά διώκεται  γιατί δημοσίευσε  έγγραφα, που αναφέρονται  σε πραγματικά περιστατικά, δηλαδή στο  πρόσωπο του προσβάλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα  και η ελευθεροτυπία.

Η ανάπτυξη ενός παγκόσμιου κινήματος για την υπεράσπιση  δημοκρατικών- κοινωνικών δικαιωμάτων και της πραγματικής ελευθερίας του τύπου αποτελεί  αναγκαιότητα.

Ελευθερία  στον Τζούλιαν Ασάνζ

Το Γραφείο Τύπου 11.12.2021

 

   

 

      αριθμός επισκεπτών