ΤΑ ΝΕΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

GEORGIOS VRYZALAS

Gögginger Str. 9

86159 Augsburg Germany

Tel.: +49(0)821-54 05 434

Fax: +49(0)821-31 74 094

Mobile: +49(0)178-48 98 071

http://www.panipirotiki.eu

e-mail: typos@panipirotiki.eu

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

03-25.02.2010 /Augsburg, Γερμανία

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ

ΣΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

DACHAU- CARLSFΕLD & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Δρ. Ηλίας Γαλανός  παρευρέθη  το Σάββατο 21.02.2010 στην εορταστική εκδήλωση της Ηπειρωτικής Κοινότητας Dachau-Karlsfeld & Περιχώρων για τον εορτασμό των  30 χρόνων από την ίδρυση της Ηπειρωτικής Κοινότητας και της 97ης  επετείου της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον Τουρκικό ζυγό. Στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Κοινότητας από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα  Αντώνιο Bήχο, ιερατικό προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου Dachau.

Στον χαιρετισμό του ο κος Γαλανός, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους Χρόνια Πολλά και ένα  ευτυχισμένο νέο έτος 2010.

Για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ηπειρωτικής Κοινότητας Dachau-Karlsfeld & Περιχώρων ευχήθηκε στην Κοινότητα να τα εκατοστίσει, για το καλό των Ηπειρωτών και γενικά των Ελλήνων της Περιοχής.

Αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του, στο ιστορικό των προηγουμένων ετών της Απελευθέρωσης, στους κατά καιρούς ξεσηκωμούς των Ηπειρωτών για την απελευθέρωσή τους και εκτενώς στις πολεμικές αναμετρήσεις των τελευταίων μηνών του έτους 1912 μέχρι και την  21η  Φεβρουαρίου 1913, ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων και όλης της πολύπαθης Ηπείρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της τοπικής Ελλ. Κοινότητας κος Ιωάννης Μιτικίδης , ο Πρόεδρος του τοπικού Ποντιακού Συλλόγου κος Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιοχής καθώς και εκπρόσωποι των Γερμανικών και Ελληνικών Πολιτικών Κομμάτων.

Ακολούθως τα χορευτικά συγκροτήματα των Ηπειρωτικών Κοινοτήτων Dachau και Μονάχου παρουσίασαν χορούς της Ηπείρου.

Με αμείωτο κέφι και χορό από τους παρευρισκόμενους συνεχίστηκε η όμορφη αυτή βραδιά μέχρι και τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.



Από αριστερά προς τα δεξιά,  ο Δρ. Ηλίας Γαλανός, ο Πατέρας Αντώνιος και ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Dachau κος Βασίλειος Κύργιος


Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Δρ. Ηλίας Γαλανός


Στιγμιότυπο από την παρουσίαση χορών.
Το χορευτικό συγκρότημα της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου.

Ο Γραμματέας – Υπεύθυνος Τύπου

Γεώργιος Βρυζάλας

           

 

    αριθμός επισκεπτών