ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ΠΟΛΗ  ΤΩΝ  ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Σύγχρονα θέματα
"υγεία"


ρίπη των χοίρων"

Πανδημία κέρδους

Μας στείλανε ένα άρθρο και το δημοσιεύουμε

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί  με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.


Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!

Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.

Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.


Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.


Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflu της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflu έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.


Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.


Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων.  Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’ αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantanamo.

Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.


Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;


Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό  Tamiflu.

 

  • Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflu;
  • Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
  • 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
  • Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
  • Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.


Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflu.


Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.


Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflu.  Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.


Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.


Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της;  Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

 

………………………………………………

 

Γιατί όμως για το AIDS δεν λένε τίποτα!!!!!!!

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο για το AIDS

 

6 νέα κρούσματα με HIV στη χώρα!

Σήμερα 16/7/2008, 3 άντρες και 3 γυναίκες διαγνώσθηκαν με HIV.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 383 νέα περιστατικά.

 

Είναι επείγον να μειωθεί η ταχύτητα με την οποία απειλητικά εξαπλώνεται κάθε χρόνο το AIDS.

Υπολογίζεται ότι 4 εκατομμύρια ανθρώπων μολύνονται ετησίως από τον ιό HIV ο οποίος καταστρέφοντας το σύστημα άμυνας του οργανισμού οδηγεί στο AIDS.

Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπων λόγω των ασθενειών που προκαλούνται από το AIDS. Παγκοσμίως, υπάρχουν σήμερα 45 εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν λόγω μολύνσεως με τον ιό HIV.

Παράλληλα τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι πέραν του 90% των ανθρώπων που είναι φορείς του ιού HIV, δεν το γνωρίζουν. Για το λόγο αυτό, αριθμός ειδικών εισηγούνται τη μαζική αύξηση των τεστ που γίνονται σε πληθυσμιακό επίπεδο για την αναγνώριση των φορέων του ιού.

Η αναγνώριση των φορέων εκτός από το ότι μπορεί να είναι ευεργετική για τους ίδιους τους ασθενείς, παράλληλα θα είναι σε θέση να προστατεύει άλλους ανθρώπους από τη μετάδοση του καταστροφικού ιού HIV.

Μάλιστα ορισμένες χώρες όπως η Ινδία, η Σαουδική Αραβία και άλλες, σε μια προσπάθεια περιορισμού δραματικής επέκτασης του προβλήματος, προτείνουν όπως το τεστ για το ιό του AIDS να καταστεί υποχρεωτικό για όλους. Στην Ινδία μελετάται το ενδεχόμενο το τεστ για τον ιό HIV, να γίνει υποχρεωτικό για αυτούς που πρόκειται να παντρευτούν.

Σε αριθμό χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, ξένοι που επιθυμούν να εργαστούν, δημοσιογράφοι, φοιτητές που αιτούνται υποτροφιών, εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και σε ινστιτούτα καλλονής, υποχρεούνται να υποβληθούν σε τεστ για το ιό HIV.

Φυσικά πρέπει να τονίσουμε ότι η εξαναγκαστική διενέργεια του εν λόγω τεστ, δεν είναι απλή υπόθεση, συνοδεύεται από κοινωνικά και ατομικά προβλήματα, περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορεί να είναι αιτία άλλων δυσάρεστων εξελίξεων.

Για τους λόγους αυτούς, ενώ είναι αναγκαίο να αυξηθεί το ποσοστό του πληθυσμού που υποβάλλεται σε τεστ για τον ιό του AIDS, αυτό πρέπει να γίνεται στα πλαίσια περιεκτικών προγραμμάτων πρόληψης με ειδική μέριμνα για προστασία των ανθρώπων από τον κοινωνικό στιγματισμό, τις διακρίσεις και την κακομεταχείριση. Ο σεβασμός των ατομικών ελευθεριών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία οποιουδήποτε προγράμματος πρόληψης……………

http://www.unicef.gr/reports/aids2002.php

 

 
    αριθμός επισκεπτών