Σύγχρονα θέματα
"παιδεία"


Σημαντική η ίδρυση του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου στα Γιάννενα


 

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και η αντιδήμαρχος Παιδείας Παρασκευή Τσίλη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου στην περιοχή.

Με τον τρόπο αυτό συμπληρώνεται η αλυσίδα των πρότυπων πειραματικών εκπαιδευτηρίων και καλύπτεται ένα τεράστιο κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και της αντιδημάρχου με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την Διευθύντρια Δώρα Χουλιάρα ήταν συνεχής και συνέβαλε καθοριστικά για την εξέλιξη αυτή.

Καθοριστική όμως ήταν η στάση του τοπικού συμβουλίου Ανατολής και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθεί το καινούριο σχολικό συγκρότημα που έχει κατασκευαστεί στην Ανατολή προκειμένου να στεγαστεί το Πειραματικό Λύκειο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με το αποτέλεσμα που έχουμε. Τα πρότυπα πειραματικά σχολεία αποτελούν σημαντικές δομές του εκπαιδευτικού συστήματος και είμαστε ικανοποιημένοι που οι δομές αυτές συμπληρώνονται και ολοκληρώνονται στο Δήμο μας. Οφείλω δε να τονίσω ότι το Πειραματικό Λύκειο Ιωαννίνων, είναι το μοναδικό από το σύνολο των νέων Πειραματικών Σχολείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας κι εκπαίδευσης στην περιοχή μας», τόνισε σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη.

 


 
 
      αριθμός επισκεπτών