Σύγχρονα θέματα
"παιδεία"


Απεργία πείνας μαθητών για την κατάργηση του σχολείου τους!

αναδημοσίευση από στο Pathfinder News 18-03-2011    

  


Στην εσχάτη των λύσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου τους, που ζητούν να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις... αποφάσισαν να προχωρήσουν αρκετοί μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, οι οποίοι κατέβηκαν από σήμερα σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης -το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται- θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη» για το σχολείο τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτήν δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων και άλλοι.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου, όπου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα

   

 Video που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο

 Νο1- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΟΡΕΙΑ  ΣΤΗ  ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ  ΛΑΜΙΑΣ


 
Από: mstsaritsanis | Δημιουργήθηκε: 27 Φεβ 2011

  

Νο2- ΟΧΙ  ΣΤΟ  ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΥ  ΣΧΟΛΗΣΑπό: mstsaritsanis | Δημιουργήθηκε: 19 Φεβ 2011

Σχόλια:

 

Την Πέμπτη 17 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην Ελασσόνα και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φορείς και ολόκληρη την κοινωνία της Τσαριτσάνης που αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο κατάργησης της ιστορικής Οικονομείου Σχολής, του Γυμνασίου και του Λυκείου Τσαριτσάνης.
Η ιστορία της εκπαίδευσης στην Τσαριτσάνη έχει μακρά ιστορία. Εδώ ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα σχολεία στο Θεσσαλικό χώρο, το έτος 1670. Εδώ δίδαξαν μεγάλες μορφές του ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, Ο Ιωάννης Δημητριάδης Πέζαρος, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Μητροπολίτης Ρωγών Ιωσήφ, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς, ο Κωνσταντίνος Οικονόμος εξ' Οικονόμων.
Η Οικονόμειος Σχολή ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1910.
Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές είναι αγώνας για το ίδιο τους το μέλλον, είναι αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

  Νο3- ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΑπό: mstsaritsanis | Δημιουργήθηκε: 17 Δεκ 2010

 

 
      αριθμός επισκεπτών