Σύγχρονα θέματα
"περιβάλλον"


ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Οι μαθητές μαθαίνουν και ανακυκλώνουν

Σε ένα μεγάλο λούνα πάρκ ανακύκλωσης μετατράπηκε το Κλειστό Γυμναστήριο του 8ου Λυκείου το οποίο υποδέχθηκε μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων.

Τα παιδιά έπαιξαν πρωτότυπα παιχνίδια μέσα από τα οποία εξοικειώθηκαν με την ανακύκλωση.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Γιάννης Αϊβατίδης καθώς και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Δημήτρης Παπασωτηρίου.

Ο κ. Πήχας συνεχάρη τους μαθητές για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι «όλοι οι κάτοικοι του Δήμου θα πρέπει να βοηθήσουν στην αύξηση της ανακύκλωσης. Είναι ένα στοίχημα για το Δήμο Ιωαννιτών να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης. Την άνοιξη θα υλοποιήσουμε κι άλλες δράσεις, κυρίως στα σχολεία καθώς τα παιδιά αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την ανακύκλωση».

Ο κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ &. Επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ευχαρίστησε το Δήμο για την συνεργασία σημειώνοντας ότι ήταν μία πολύ πετυχημένη δράση.

Η συνεργασία του Δήμου με την Εταιρεία μετρά σχεδόν δέκα χρόνια. Όπως ανέφερε, κάθε χρόνο τρεις χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών στο Δήμο Ιωαννιτών οδηγούνται στο Κέντρο Ανακύκλωσης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις δράσεις στα σχολεία και την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων στους μαθητές.

   


 

  

   

  
      αριθμός επισκεπτών