Σύγχρονα θέματα
"περιβάλλον"


   

 

Εκδήλωση βράβευσης για τα σχολεία που συμμετείχαν

στις Δράσεις Ανακύκλωσης

Πέμπτη 06 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζή»

Ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει την Πέμπτη 06/06 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζή» στις 11.00 π.μ., εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στις δράσεις ανακύκλωσης για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.

Στον ίδιο χώρο από τις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά.  

Τα σχολεία συνέλεξαν πόντους ανακύκλωσης πραγματοποιώντας διαλογή στην πηγή 5 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και ενδύματα υποδήματα).

Επιπλέον φέτος, υλοποιήθηκε και η εικαστική δράση ‘’Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας’’ όπου οι μαθητές ανέδειξαν τα οφέλη της ‘’Μείωσης Σπατάλης τροφίμων’’, καθώς και της ’’Διαλογής στην Πηγή σε Καφέ Κάδο Υπολειμμάτων Τροφών’’ δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες (βίντεο).

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννιτών.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις  συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τις δράσεις των παιδιών, αλλά και να συμμετάσχετε στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen.

 

   

  
      αριθμός επισκεπτών