Σύγχρονα θέματα
"περιβάλλον"


Οι Μελιγγοί για τη Δωδώνη


 

Την Κυριακή που μας πέρασε, το πανελλήνιο κίνημα του “Let’s Do It Greece” συνάντησε την εθελοντική ομάδα της Αδελφότητας Μελιγγών στη Δωδώνη, όπου οι Μελιγγιώτες «φρόντισαν το μνημείο του τόπου τους».

Ομάδες εθελοντών από το χωριό Μελιγγοί καθάρισαν (1) την ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, (2) έβγαλαν τα χόρτα από τις 3 πρώτες αναστηλωμένες κερκίδες του αρχαίου θεάτρου και (3) καθάρισαν το πρυτανείο. Ταυτόχρονα, τα Μελιγγιωτόπουλα, με τη φροντίδα της αρχαιολόγου Γεωργίας Πλιάκου και του συντηρητή αρχαιοτήτων Στέφανου Σακκά γνώρισαν από κοντά το ιερό χώρο του μαντείου της Δωδώνης και με τη βοήθεια εργαλείων (αρχαιολογικών τριγώνων) καθάρισαν συμβολικά την εξωτερική μεριά τμήματος της ιεράς οικίας.

"Κάποτε ο Έλληνας ξάσπριζε το σπίτι του, αλλά και τα πεζούλια της γειτονιάς του, σκούπιζε την αυλή του αλλά και το δρόμο έξω από αυτή. Οι μεταπολεμικές γενιές σιγά-σιγά έμαθαν να τα περιμένουν όλα από το κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες. Έτσι ξέχασαν να αγαπούν τον τόπο τους" είχε πει η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα σε συνέντευξή της στον φίλο και γαμπρό στους Μελιγγούς Γιώργο Ριζόπουλο με αφορμή την έκθεση του Γιάννη Μόραλη στην Εθνική Πινακοθήκη το 2011. Οι Μελιγγιώτες με την κίνηση τους αποδεικνύουν ότι δεν ξέχασαν να αγαπούν τον ιστορικό τόπο καταγωγής τους και υποδεικνύουν σε όλους μας τον τρόπο... Let's do it all together.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Μελιγγιωτών θέλει να ευχαριστήσει θερμά την αρχαιολόγο κα Γεωργία Πλιάκου και τον προϊστάμενο της ΙΒ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Κώστα Σουέρεφ και τον κ. Σταύρο Μπένο με τα μέλη του Σωματείου ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ για την βοήθεια στην συνδιοργάνωση της δράσης.

Επίσης, τους χωριανούς Τάσο Σακκά (υπάλληλο της αρχαιολογίας), Στέφανο Σακκά (συντηρητή) και Αλέξανδρο Διαμάντη (για την κάλυψη της εκδήλωσης με κάμερα).

Τέλος, το Δ.Σ. της Αδελφότητας ευχαριστεί την εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. που βοήθησε οικονομικά στην επικοινωνιακή ανάδειξη της δράσης σε t-shirt.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:

Περικλής Παππάς,

Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας

6944476753

   

   

  
      αριθμός επισκεπτών