Σύγχρονα θέματα
"περιβάλλον"


Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

"Εcoville"

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος φιλοξενεί έως το Σάββατο, 07 Ιουνίου το Εcoville, μια εκπαιδευτική διαδραστική εφαρμογή για παιδιά κάθε ηλικίας.

Το Ecoville έχει σχεδιαστεί από την ομάδα TILT και έχει παρουσιαστεί σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα. Βασικός του στόχος είναι να συμβάλλει στην περιβαλλοντική   ευαισθητοποίηση και στην οικοδόμηση της γνώσης σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγέςενέργειας. Βασισμένο στις τεχνολογίες tangible user interface, το Ecoville συνδέει τον πραγματικό κόσμο με το ψηφιακό χρησιμοποιώντας φυσικά αντικείμενα για τη διάδραση με ένα υπολογιστικό σύστημα.

Φυσικά αντικείμενα, όπως η ανεμογεννήτρια ή το φράγμα, επιστρατεύονται για τη συλλογή της ενέργειας που απαιτείται για τη μετακίνηση ενός αμαξιδίου από τη μια μεριά της πόλης στην άλλη. Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι, δίνει στο χρήστη τον έλεγχο του τεχνολογικού μέσου, ενθαρρύνει την μάθηση αλλά και τη συνεργασία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, από το 2008, έχει διοργανώσει ποικιλία εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού.Τα πρωτότυπα αυτά προγράμματα έχουν αφετηρία την σύνδεση Περιβάλλοντος και      Πολιτισμού, απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και προσφέρονται όλο το χρόνο. Έτσι για μία ακόμη φορά, η διαχρονικότητα του ζητήματος της διαχείρισης των φυσικών πόρων παρουσιάζεται μέσω της σύνδεσης του Ecoville με τον καθημερινό βίο των Ηπειρωτών.              

Μέχρι και το Σάββατο, 7 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Πλατεία 25ης Μαρτίου,

                τηλ. 2651001089

email: ibepka@culture.gr 

                Website: www.amio.gr

   

   

  
      αριθμός επισκεπτών