Σύγχρονα θέματα
"περιβάλλον"


Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας

 

Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Εκδήλωση με τον Μίκη Θεοδωράκη

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

 


  

Το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας προγραμματίζει για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μεγάλη εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή το Μίκη Θεοδωράκη στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Ξιφασκίας. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης. 

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές : Δημήτρη Μπάση, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτη Πετράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη.

Συμμετέχουν : Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Ντόρα Μπακοπούλου.

Ώρα έναρξης: 20.00 ακριβώς. Είσοδος Ελεύθερη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» με τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.    

 

Άλλες εκδηλώσεις:

 

Την ίδια μέρα ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «Ευκλής», συμπαραστέκεται στην προσπάθεια για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό διοργανώνοντας συμβολικό αγώνα δρόμου από τις 18.00 έως 19.30 στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Σημείο έναρξης και τερματισμού: Κτήριο Ξιφασκίας.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί η δράση «Με ποδήλατο στο Ελληνικό» που περιλαμβάνει ποδηλατοπορεία και περιήγηση με ποδήλατα στο χώρο του αεροδρομίου.

Ώρα άφιξης ποδηλατιστών: 19.00

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται προβολές ταινιών, εικαστική έκθεση και δημόσιες συζητήσεις.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κτίριο ξιφασκίας και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει δωρεάν.

 

Περίπου 130 εικαστικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν με 160 έργα τους στην έκθεση «ART Ελληνικό» από την ερχόμενη Τετάρτη 7 του μηνός και για όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Την έκθεση διοργανώνει η Επιτροπή αγώνα για την δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

  
      αριθμός επισκεπτών