Πολιτισμός

"εκδηλώσεις"

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

«Ύλες - Μνήμη» έκθεση του ζωγράφου σκηνογράφου Τάκη Στεφάνου

«Σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργοί σε μουσεία αφιερωμένα στο παρελθόν»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα για την έκθεση


 Τάκης Στεφάνου

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, στις 7.00 μ.μ., στο πλαίσιο της έκθεσης «Ύλες - Μνήμη» του ζωγράφου σκηνογράφου Τάκη Στεφάνου, την οποία φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων από τις 15 Μαΐου 2012, διοργανώνεται εργαστήρι διαλόγου ανοιχτό στο κοινό με τίτλο «Σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργοί σε μουσεία αφιερωμένα στο παρελθόν».

Πρόκειται για ένα θεωρητικό και εικαστικό εργαστήριο για τους φοιτητές μουσειολογίας και εικαστικής κατεύθυνσης του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την εποπτεία της λέκτορος μουσειολόγου δρ Εσθήρ Σολομών. Το εργαστήριο περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών ανοικτών προς το κοινό, με προσκεκλημένους ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων. Οι ομιλητές οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της εικαστικής δημιουργίας, της μουσειολογίας, της αρχαιολογίας και της ιστορίας της τέχνης θα αναφερθούν στις προσπάθειες ανατροπής της εκθεσιακής τάξης που επιχειρούν σύγχρονοι καλλιτέχνες όταν καλούνται να εμπλακούν στις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων, προσφέροντας νέες αφηγήσεις στον επισκέπτη.

Το εργαστήρι θα πλαισιωθεί με δύο μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις:

Την Τρίτη, 29/05/201, στις 10.00, το πρωί, φοιτητές της εικαστικής κατεύθυνσης του ΠΤΕΤ θα λάβουν μέρος σε εργαστήριο έργων υπό την καθοδήγηση του Τάκη Στεφάνου.

Την Πέμπτη, 31/05/2012 θα γίνει στις 10.30, το πρωί, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διδασκαλία της τέχνης και της χρήσης υλών με τη συμμετοχή παιδιών της Δ΄τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου και γίνεται σε συνεργασία της ΙΒ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών με την υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και της Εταιρείας των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Για την επικοινωνία :

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Πλατεία 25ης Μαρτίου 6

Τηλ.: 265 100 1089, Fax: 265 100 1052

e-mail: ibepka@culture.gr , www.amio.gr

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: κλειστό

Τρίτη-Κυριακή: 08.30-15.00

   αριθμός επισκεπτών
       --